Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Robin Hood


Historien om en bågskytt i Kung Rikard Lejonhjärtas armé som slogs mot de invaderande fransmännen i 1200-talets England. Filmen tar sin början efter Rikards död och belägringen av Chalus-Chabrol och visar hur denne man snabbt blir impopulär hos den nyligen krönte prins John och den engelska adeln.


Originaltitel Robin Hood
Regissör Ridley Scott
Manus Brian Helgeland
Genre Drama, Action, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Max von Sydow, Russell Crowe, Cate Blanchett, William Hurt, Mark Addy, Eileen Atkins, Mark Strong, Scott Grimes, Matthew MacFadyen, Kevin Durand, Douglas Hodge, Danny Huston, Robert Pugh, Velibor Topic, Denis Ménochet, Oscar Isaac, Lea Seydoux, Alan Doyle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8648
Filmnummer 77107

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av AugustDellert
Demonregissören Ridley Scott (Gladiator, Alien, Blade Runner) har återigen teamat up med Russell Crowe (Gladiator, A Beautiful Mind, L.A. Confidential) för ett ikoniskt filmäventyr med svettiga ka...   Läs mer »

Skapad 2019-10-28 av sethgecko
Av förhandsrapporterna att döma har Ridley Scott gjort Gladiator igen, med Russel Crowe i samma roll igen. Tittar man på trailern till Robin Hood kan man lätt få för sig samma sak. Skillnaden sk...   Läs mer »

Skapad 2019-10-28 av frienatic
Ridley och Russell gör en tematiskt modern version av Robin Hood i klassiskt episk filmform när de formulerar rötterna till legenden om mannen som kunde skjuta med pilbågar. Utan särskilt många ...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2022-01-18
Väldigt bra medeltidsfilm med många bra skådisar och en väldigt bra regissör (åtminstone mestadels) och hade titeln varit något helt annat så hade detta varit fantastiskt bra men nu eftersom den ska handla om legenden Robin Hood så blir det lite platt och medelmåttigt för då blir allt så mycket krångligare, visst är det väldigt intressant att se annan sida av Robin Hood som man aldrig fått se förut, hur Robin Hood verkligen blev Robin Hood och vilken man han var före han blev en efterlyst strövare som själ från dom rika och ger till dom fattiga, här får vi alltså se när han är ute i korståg med Kung Richard (välspelad men kort roll av Danny Huston) och sedan hur han kommer hem till ett land som håller på att plundras med höga skatter av den svinaktiga och giriga brodern till Kung Rickard (spelad lysande av Oscar Isaac) och hur helvetet tar vid då Frankrike försöker ta över Europa och England genom en slug spion inom det brittiska kungadömet (spelad av den alltid utmärkte Mark Strong) och Robin Hood (spelad av suveräne Russell Crowe) blir ofrivilligt indragen då det visar sig att hans döde far var en man av rättvisan, kan inte säga annat än att det är välspelat och ruskigt snygga miljöer och kostymer men filmen i sig eller storyn är lite överkomplicerad och känns inte som en film om Robin Hood, därav så blir inte betyget en full pott som med Ridleys mästerverk Gladiator eller Mel Gibsons Braveheart, men det är bra och helt klart sevärt och om man glömmer karaktären Robin Hood för ett tag så blir det ännu bättre. Bra skådisar även i mindre roller såsom Max Von Sydow, Cate Blanchett, William Hurt och Kevin Durand för att nämna dom största namnen i bi-rollerna, tyvärr kan jag inte säga att Blanchett som Marion och Crowe som Hood har någon vidare kemi som dom borde ha, kanske hade kommit om man fått se en uppföljare men här är det ganska platt och storyn hade kunnat vara vilken medeltidsstory som helst, därav blir betyget endast en svag 4:a och jag tycker nästan fortfarande att filmen med Kevin Costner från 91 är den bästa filmen som man kan kalla för Robin Hood, men rekommenderas lik väl att se för alla bra skådisar och häftiga scener som Ridley lyckas skapa med sin tighta och proffsiga regi.
sodomiten
2021-07-30
Titeln borde varit "Rise of Robin Hood " istället tycker jag.
Albion
2020-06-21
En träig, humorbefriad och rent tråkig variant av Robin Hood-legenden. Denna film förpassas till glömskans outsinliga hav. Betyget blir en 2;a
Roswall
2019-05-30
Stängde av ca 30 min in. För dåligt skådespel och oengagerande.
Christopherno1
2018-09-15
Bättre än väntat, men kan inte jämföras med samma regissör's Gladiator, och Kingdom of Heaven Directors Cut.
capitol
2018-06-17
En mer storpolitisk saga än vad som man vanligtvis får i en robin hood film, bra omväxling.
Rai
2018-01-04
Nja, men okej då. går att se...
RustyFilm
2016-12-10
En film med titeln Robin Hood gör ju att förväntningarna går mot en ny variant av Sherwood sagan. Men där blir man lurad, det här är en helt annan historia. Robin Hood är här Robin Longstride, karaktärsdraget ”gottgörande bågskytt” finns kvar men inte så mycket mer. Russel Crowe gör rollen som Robin. En annan bra skådespelar insats gör Cate Blanchet som en ärtig lady Marion.
Donedon
2016-04-11
Klart sevärd
idaho1981
2016-04-09
Positivt överraskad. Mycket beror på Blanchett och Crowe i huvudrollerna, det är deras historia som berör och som man engagerar sig i. Snyggt foto dessutom och kul idé med att få veta vad som hände innan de andra Robin Hood filmerna. Såg directors cut versionen och det tror jag gör en hel del när det gäller Blanchett och Crowes samspel.
Visa äldre kommentarer »