Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Robin Hood


Tecknad. Legenden om Robin Hood, en av de mest populära historierna genom tiderna, får magiskt liv i den här tecknade klassikern från Walt Disney. Följ med vår hjälte Robin och hans trogne vän lille John, när de kastar sig in i det ena våghalsiga äventyret efter det andra. Möt Lady Marian, Broder Tuck, Sir Väs, Sheriffen från Nottingham och alla andra oförglömliga figurer.


Originaltitel Robin Hood
Regissör Wolfgang Reitherman
Manus Ken Anderson, Larry Clemmons
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, 70-tal
Skådespelare Brian Bedford (röst), Phil Harris (röst), Andy Devine (röst), Monica Evans (röst), Carole Shelley (röst), Peter Ustinov (röst), Terry-Thomas (röst), Pat Buttram (röst), Roger Miller (röst), George Lindsey (röst), Ken Curtis (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13498
Filmnummer 1146

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer2017-07-30
nostalgifaktorn vipper karakteren opp til 5.
Stygga-Vargen
2017-05-09
Det här är långtifrån den bästa Disney-filmen som gjorts men samtidigt är det långtifrån den sämsta. Som barn såg jag denna film på VHS några gånger och även om det kanske inte var en av mina favoriter så tyckte jag den var bra ändå. Utöver det man får se på julafton så mindes jag inte så mycket av den så jag bestämde mig för att se om den och gjorde jag också när jag införskaffade en box med en massa gamla Disney-filmer på Blu-ray. Nu tycker jag inte att filmen är askass för det är den inte och även om den inte är jättebra så tycker jag ändå att den är värd en svag 4:a.
dafreakish
2016-10-09
Kan inte låta bli att tycka att Robin Hood är en av de svagaste Disney-klassikerna. Det är bitvis ganska fult, slarvigt animerat och stressat, vilket det (sistnämnda) visserligen var i många av de tecknade filmerna på den tiden. Men den saknar charmen från till exempel Snövit och Bambi. Blir mest tomt och tråkigt nog ganska ointressant.
Andravåningen
2016-07-11
Disneyfigurer har en benägenhet att vara rätt störande, men i den här filmen är ju precis alla, utom sir väs och sheriffen, rent outhärdliga. Mest av allt robin hood och marion och den där kaninen, men de andra är inte mycket bättre. Kanske den bedrövligaste Disneyfilm som gjorts.
lillalillasyst
2015-10-31
En underbar film
asasae
2015-02-16
Roligt att till sist få se hela filmen. Det märktes lite sjuttiotal i musiken. Gillade filmen!
Krille80
2014-11-17
Varje jul så ser man en liten bit av denna film på julafton och jag har älskat det sedan jag var liten. Resten av filmen är inte lika bra men ändå helt OK. En fin liten barnfilm.
Amx
2014-03-22
Älskade denna filmen när jag var liten. Såg den jämt hos min pappa som hade den på VHS bara för att han visste att jag älskade den.
Sznax
2014-01-13
Mycket nostalgi. Bra tempo, bra karaktärer (som fungerar riktigt bra) och här finns ett antal sekvenser som är oerhört fina. Tyvärr så blir de "kopierade" delarna (speciellt dansen där det kopierats hej vilt från tidigare disney-filmer) smolk i bägaren. Dessutom saknas en vettig avslutning, klimax blir svagt. Betyg 6.8
bryngel
2013-03-21
En av Disneys absolut bästa. Tycker faktiskt svenska dubbningen är bättre än originalet.
Visa äldre kommentarer »