Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Certain Women


Filmen följer fyra kvinnor vars liv i en småstad i Montana korsas och sammanflätas med varandra.


Originaltitel Certain Women
Regissör Kelly Reichardt
Manus Kelly Reichardt
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams, Lily Gladstone, James LeGros, Jared Harris, Rene Auberjonois, John Getz, Ashlie Atkinson, Edelen McWilliams, James Jordan, Matt McTighe, Sara Rodier, Joshua T Fonokalafi, Guy Boyd
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 124
Filmnummer 119674

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Tonti
2019-08-18
Fin film, trevligt att Reichardt håller stilen, trodde på något sett att denna skulle vara lite mer braskande mainstream, men återhållsamhet är ju sannerligen ledordet. Samtidigt inte lika magisk som hennes bästa.
haajen
2018-03-16
Långsamt och relativt innehållslöst trots det så skapas det ändå ett visst intresse medan en tittar för i mellanrummen får en själv fylla i det som inte sägs/visas.
StureStenhög
2017-01-29
En högst behaglig film. Jag uppskattar det låga tempot och Montana som skådespelats, det är trots allt en välkommen avvikelse från vad man är van vid. Filmens två första delar är bra, men kanske lite väl anspråkslösa, det är dock i den tredje delen som det verkligen lyfter. Lily Gladstone och Kristen Stewart är båda väldigt bra, och det finns mycket intressant att fundera på kring deras karaktärer. Men jag gillade också sättet man knyter ihop delen med Laura Dern på, och filmen faller ändå på plats ganska bra som helhet till slut
Medlock
2017-01-14
Jag gillar Kelly Reichardts filmer, det finns mycket värme och medmänsklighet i hennes berättande. Historien med Kristen Stewart och Lily Gladstone är väldigt fin, en solklar fyra. De andra historierna fångar inte mitt intresse på samma sätt utan att för den skull vara dåliga. Sammantaget en stark trea.
Chiaroscuro
2017-01-05
Nära fyran men det är egentligen scenerna med Stewart och Gladstone som tar den till de nivåerna. Allt vävs samman under samma tema men resten har inte riktigt samma tyngd. Härligt foto och tempo där det finns gott om andrum för reflektion att ta in vad man ser.
emilstjernholm
2016-12-24
Flera olika episoder vävs samman med den gemensamma nämnaren att de utspelas i en av USAs kanske mest osexiga delstater Montana. Bra skådespelarinsatser, fint foto och som alltid i Reichardts filmer jordnära och mycket mänskligt. Den berörde mig lite mindre än exempelvis Wendy and Lucy och Old Joy och därför blir det ett lite lägre betyg.
dr_Robert
2016-10-24
Att säga att filmen är långsam och och subtil är närmast en underdrift. Men den är också väldigt välspelad, bildspråket är imponerande och människors universella längtan att bli sedda ges tre kraftfulla illustrationer. Den "tredje" historien är särskilt bra och jag får nog börja att acceptera att Kristen Stewart är en bra skådespelare som bara råkade bli känd för en dålig film. En bra dag som idag får filmen sammanfattningsvis betyget fyra, men en annan dag kunde humöret lätt ge upphov till en trea.