Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Apornas planet: (r)Evolution


Filmen utspelar sig i en möjlig framtid där ett forskarlags jakt på ett botemedel för Alzheimers leder till att en grupp apor utvecklar intelligens lik vår egen. Detta blir upptakten till ett fullskaligt krig mellan apor och människor om den planet som vi hittills kallat vår...


Originaltitel Rise of the Planet of the Apes
Alternativ titel Apornas planet: Revolution
Regissör Rupert Wyatt
Manus Rick Jaffa, Amanda Silver
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox, Tom Felton, David Oyelowo, Tyler Labine, Jamie Harris, David Hewlett, Ty Olsson, Madison Bell, Andy Serkis, Karin Konoval, Christopher Gordon, Chelah Horsdal, Richard Ridings, Terry Notary
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7199
Filmnummer 85962

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av
I en nära framtid är forskaren Will Rodman (James Franco) nära att ta fram ett fungerande botemedel mot Alzheimers, en sjukdom han hyser särskilt starkt agg emot då han varje dag ser sin far (Joh...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av Sheepy
Alltför ofta görs det poänglösa remakes som i regel inte tillför något nytt utan att byta ut skådespelarna och möjligtvis ändra någon liten scen här och där. Praktexempel på detta är nyi...   Läs mer »

Skapad 2019-10-27 av Mihon86
Uppkomsten till Apornas Planet. 1968 kom \"Apornas Planet\" och fyra år senare kom tredje uppföljaren \"Erövringen av Apornas Planet\", som den här filmen har sin ursprungliga story ifrån. Fors...   Läs mer »

Skapad 2019-10-27 av Newt
Franklin J Schaffners Planet of the Apes från 1968 är en filmklassiker och i mina ögon ett mästerverk. Efter den succén så började man mata ut uppföljare och det hela växte genast till ett fr...   Läs mer »

Skapad 2019-10-27 av precineadd
Den här filmen, som borde ha haft den franchise-mässigt logiska titeln Uppståndelsen av Apornas planet istället för denna ofattbart dåliga svenska titel, har en ganska kul idé som i en bättre ...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-08-07
Alltför ofta görs det poänglösa remakes som i regel inte tillför något nytt utan att byta ut skådespelarna och möjligtvis ändra någon liten scen här och där. Lyckligtvis är inte Rise of the Planet of the Apes en sådan film. Rise of the Planet of the Apes bygger på den fjärde filmen i originalserien, men de har uppdaterat manuset för att filmen ska fungera bättre i dagens samhälle. En aspekt med filmen som jag uppskattade väldigt mycket är att man till största delen såg filmen ur apornas perspektiv. De har faktiskt gjort ett riktigt bra jobb med att få aporna att uttrycka känslor utan hjälp av dialog. Filmen är tveklöst berörande och man känner minst lika mycket sympati för aporna som för människorna.
horsy2
2020-03-07
Förstår inte hur den här kan ha vunnit priser för bästa visuella effekter. Det ser precis lika dåligt ut som i alla andra filmer som använder alltför mycket cgi. Så fort aporna ska röra sig ser det riktigt onaturligt ut. Känns som att man är i ett tv-spel.
Rai
2019-12-01
Underhållande, men nja.. Sådana här filmer bli fort tröttsamma..
sodomiten
2019-08-07
Apan börjar hata människor i finkan. Å andra sidan hamnar den där på rättmätiga grunder.
Gordyal
2019-04-02
Fan, vilken kort kafferast praktikanten måste ha haft när han tänkte ut alla djuplodade karaktärer. Men riktigt cool CGI, och flera sekvenser med visst underhållningsvärde. Men herreminje så dåligt det är när det är som sämst. Allt som allt är det åtminstone bättre än skiten som Burton rattade några år tidigare, men vad säger det? Det här är dåligt det också. (4+/15)
Supernaut
2018-10-23
En svag fyra, men långt över mina förväntningar. Störig CG till trots lyckas den berätta en tajt historia med bra skådespelarinsatser. Till och med actionscenerna lyckas bra, något som nästan ingen modern film lyckas med.
Olof_Gronlund
2018-08-26
Jomen den hade väl ändå sin charm, väldigt välgjord film med bra grafik. Inget trams och flams och stabila insatser från skådespelarna. Tycker den fångade känslan bra.
AngelsDiary
2018-06-14
Såg den när den kom på bio och gillade den verkligen inte men nu efter att ha sett alla så var den riktigt bra.
TURGUT
2017-11-12
Helt klar över förväntan, bra berättad och intresant story med jämn kvalitet där man håller sig till vesäntligheterna genom hela filmen och storyn har en tanke som gör den trovärdig.
widez
2017-10-24
Tycker att denna reboot gör många saker rätt! Bra tempo och intressant att följa en handling med hjälp av teckenspråk och kroppsspråk! Det känns dock som att den kunde ha gjorts lite längre för att bena ut en del saker som behövde närmare förklaring.
Visa äldre kommentarer »