Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.2
av 5

Riket II


På Rikshospitalet i Köpenhamn händer det underliga saker. Det befolkas av säregna personer och dessutom verkar det som om sjukhuset självt lever ett eget liv...


Originaltitel Riget II
Alternativ titel The Kingdom II, Riket 2
Regissör Lars von Trier, Morten Arnfred
Manus Lars von Trier, Niels Vørsel
Genre Drama, Komedi, Skräck, Fantasy, Mysterium, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Udo Kier, Ernst-Hugo Järegård, Ghita Nørby, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Jens Okking, Søren Pilmark, Peter Mygind, Birthe Neumann, Baard Owe, Birgitte Raaberg, Thomas Bo Larsen, Stellan Skarsgård, Laura Christensen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5137
Filmnummer 7389

Recensioner

Skapad 2021-05-02 av Stygga-Vargen
Jag minns en tid då jag väldigt gärna ville se Lars von Triers serie Riket men av en eller annan anledning så sköt jag alltid upp det hela tiden. Men när en nätbutik varifrån jag brukar bestä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av Anonym
Riket-filmerna är mest på danska, men huvudpersonen Stig G. Helmer spelas av svenske Ernst-Hugo Järegård och därmed är det lite svenska i filmerna. Detta (båda Riket-filmerna) är det bästa s...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2022-09-06
Nästan lika bra som säsong 1. Tråkigt nog är det många lösa trådar som både introduceras och som vi lämnas med i sista avsnittet. Förhoppningsvis lyckas Lars von Trier knyta an väl till detta i Riket Exodus så att vi äntligen får ett tillfredsställande slut.
apelsin
2021-02-13
Njöt lika mycket som av första delen, tråkigt nog på grund av ointresse av producenter, samt senare dödsfall av huvudskådespelare, så blev det ju ingen trejde säsong, så det blev ju inget riktigt slut, och amerikanska Re-maken Kingdom Hospital, var ju huvudsakligen baserat på första delen av Riket, så vad som fanns i manuset för tredje delen lär man aldrig få veta, men nu har ju Lars von Trier ha börjat jobba på en ny del, så klart inte med det först tänkta manuset men det ska ändå bli spännande att se vad det blir för något, om det ens blir av det vill säga.
Stygga-Vargen
2019-03-28
Utmärkt! Lars von Trier vet vad han gör! Synd att det inte blev en tredje runda också för jag vill ha mer!
92axha10
2017-02-24
Hehe, roligare och mindre mystisk än Riket men fortfarande oförglömligt. Synd det aldrig fick en 3:a.

2016-07-30
Inte lika bra som första Riket men fortfarande väldigt bra.
martineden
2016-07-29
[rek. 5] Helt i klass med första serien! Väldigt synd att det inte blev någon tredje!! En mycket härlig utveckling av intrigerna från första serien med många intressanta nya element. Skådespel och regi är mästerligt. RIKET är tveklöst en av de bästa serierna gjorda för tv någonsin!!! Mästerverk!!! 5.
Dele
2015-07-11
Allt det som gjorde Riket så bra finns kvar. Tyvärr så har man här dock skruvat upp komiken så pass, att det som i föregångaren var en effektfull och njutbar krydda, nu har blivit lite för uppenbara och tramsiga publikfrierier. Originaliteten tar skada. Synd. Stark betygstrea dock, då det fortfarande är högst sevärt.

2014-02-01
Skruvat och bra. 7/10.
ThePatient
2013-09-08
Udo Kier är bara för äcklig, von Trier bara för knäpp, och Ernst-Hugo bara för bra!

2013-06-24
Nesten like bra som eneren, Men bare nesten.
Visa äldre kommentarer »