Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Ride with the Devil


Jake och Jack kastas in i det amerikanska inbördeskriget som lojala sydstatare och för att hämnas Jacks fars död. Från början oförstörda och med höga ideal förvandlas de till professionella pistolmän i den besinningslösa kampen. När vintern lägger sig över landet måste de slå läger och hålla sig undan krigets fasor. Isolerade i bergen inleder de nu en lång väntan på våren...


Originaltitel Ride with the Devil
Regissör Ang Lee
Manus James Schamus
Genre Drama, Romantik, Western, Krig, 90-tal
Skådespelare Skeet Ulrich, Tobey Maguire, Jewel Kilcher, Tom Wilkinson, Jonathan Brandis, Mark Ruffalo, Jonathan Rhys Meyers, Jeffrey Wright, Simon Baker (I), Tom Guiry, Jim Caviezel, Matthew Faber, Margo Martindale, Celia Weston, John Ales, Stephen Mailer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 688
Filmnummer 1854

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av paycheck
Bästa vännerna Jake (Maguire) och Jack (Ulrich) bor i södra USA. De kastas in i inbördeskriget och vill hämna Jacks fars död. Det går bra för dem och senare kommer de fram till en trevlig fami...   Läs mer »

Kommentarer


Stygga-Vargen
2018-02-23
Suger.
picklessmulan
2017-05-17
Tyckte den första delen av filmen mest var jobbig och utan karaktär. Den tog sig efter ca 45 minuter och blev intressant. Sevärd
erosagape
2017-01-13
Tiden gick fort vilket är ett bra betyg. Jewel en juvel bland skådisarna. Idiotiken med krig visades tydligt.
Krille80
2014-11-07
Väldigt välgjord film med bra budskap där man satsat mycket på kostymer som är epokriktiga och inte för "wild west". Gerillakriget i gränstrakterna var blodigt och bedrevs långt efter krigsslutet och filmen visar övergreppen som båda sidor begick. Slutet var alldeles för Hollywood med kärlek och avståndstagande från vapen. Krig i stillsam väntan.
Gigi1943
2014-10-12
Tycker också att man kan kalla den en "halvkrigsfilm" (sznax) vilket tydligen retat "Andreas" som dessutom påstår att S skriver "krigsfilm". Jag tycker inte att man ska kommentera andras kommentarer i negativ form (speciellt när man inte ens kan läsa innantill)! Säg nåt positivt istället!!! Jag tycker det är väldigt trevligt att läsa andras synpunkter och kan le lite när våra betygsättningar skiljer sig åt så mycket ibland (jag kan ge en etta när andra ger toppbetyg). Den här filmen var riktigt hyfsad och den såg jag därför att Tom W hade en av rollerna. Han är en superfavorit.
Berniey
2013-11-11
Absolut ingen välspelad historia utan man kastas rakt in i något dom säkert hade kunnat bli något större än vad det blev.Man lär aldrig känna karaktärerna ordentligt och filmen saknar en fast grund att stå på och den saknar en ordentlig uppbyggnad, vilket den inte har.Snygg att titta på, som en tapet, men den har sina bra moment trots allt.
Andreas_
2013-08-10
Sznax här nedan nämner först "krigsfilm" vilket det inte här, utan en western som utspelas när Nord och Syd stred mot varandra. Sedan nämner han att filmen är objektiv och det är den verkligen inte heller, utan detta är en verklig historia eller baserad på, där det är sett helt ur Sydstatarnas synvinkel och Nord utpekas som "bad guys". Men det är en väldigt välspelad historia av en riktigt bra regissör när det kommer till storslagen drama, men Ang Lee lyckas inte riktigt här, det blir svårt att känna något för karaktärerna när dom är Sydstatare och i mina ögon dom riktiga "bad guys" eller iaf att huvudrollsinnehavarna slåss med sydstatarna. Annars så tycker jag att Tobey Maguire och Skeet Ulrich gör mycket bra och trovärdiga porträtt, och likaså dom större birollerna som görs av bland andra Jeffrey Wright och Jonathan Rhys Meyers, men bästa av alla och den stora överraskningen är ju sångerskan Jewel, som inte gjort många roller i sitt liv, men gör här en helt lysande insats och äger alla när hon kommer framför kameran. Utöver att denna Western är väldigt välgjord så är den tyvärr lite skral och trist, och den får aldrig det där riktiga lyftet som man väntar efter, och som man är van att få av Ang Lee, och jag tror inte att Westerns eller det Amerikanska inbördeskriget är något som han ska förmedla, men han skapar ett par riktigt snygga och spännande stridsscener och även lite kärleksdramatik. En medel 3:a blir betyget.
bubblo
2013-02-04
Känns som plotten inte riktigt ryms inom filmformatet. Handlingen kommer igång alldeles för snabbt, och redan efter 20 minuter är man mitt inne i en episk historia vars karaktärer och grundpremisser inte riktigt etablerats. Känns nästan som en nedklippt tv-serie som man gjort om till film. Jag hade hellre sett denna som en miniserie i tre delar - tror det hade gjort den rättvisa!
cruze
2013-01-27
Över förväntan med tanke på att Tobey Maguire castats till huvudrollen och tillika revolverman, till min stora förvåning gjorde han inte bort sig totalt iaf. Helt okej story, hade belönats med högre betyg med annan huvudrollsinnehavare.
RunRiot
2011-06-15
Så bra film med intressant handling och bra skådespelarprestationer, åtminstonde första halvan... Efter nån timme dör handlingen totalt, alla intressanta karaktärer tas ur handlingen och kvar blir bara en jävla pannkaka. Slutet är bland de största besvikelserna någonsin. Men den är ju så bra ända dit, hade andra halvan hållt samma klass som första så hade femman varit gjuten.
Visa äldre kommentarer »