Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Revolutionären


Ramón Vázquez är en statlig byråkrat i en sydamerikansk diktatur. Guvernören blir mördad, och Ramón får tillfälligt ta över tills en efterträdare blir utsedd. Han tar tillfället i akt att försöka hjälpa de politiska fångarna, men möts av motstånd - även från sin egen längtan efter makt och säkerhet.


Originaltitel La Fièvre monte à El Pao
Alternativ titel Fever Rises in El Pao, Fever Mounts at El Pao, Republic of Sin
Regissör Luis Buñuel
Manus Luis Alcoriza, Luis Buñuel, Henri Castillou, Charles Dorat, Louis Sapin
Genre 50-tal, Drama
Skådespelare Gérard Philipe, María Félix, Jean Servais, Miguel Ángel Ferriz, Raúl Dantés, Domingo Soler, Víctor Junco
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 32
Filmnummer 29072

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


LaszloKovacs
2012-01-14
Så orättvist att kalla denna film konventionell. Lika orättvist som att ändra originaltiteln "Febern stiger i El Pao" till "Revolutionären"... När överste Olivares dominerar den vackra Maria Félix (som hämtat ur en gammal Devo-video) finns sannerligen inget konventionellt att finna i Buñuels säregna fantasier... och febern den stiger
Rune2000
2009-10-15
Än så länge är detta den svagaste Buñuel-filmen jag har sett! Gérard Philipe och María Félix gör det de kan för att hålla igång dramatiken men allting faller på grund av regin och manus som inte övertygar. Luis Buñuel är inte Costa Gavras, hans samhällskritik ligger i det subtila och det finns för lite av det i denna film.
SalotSar
2007-08-19
Nosferatu: Använd fantasin. Franska Guyana har väl frigjort sig! ;)
fransbalans
2006-05-03
Med en titel som "Revolutionären" och med en regissör som Bunuel kunde man vänta sig storverk. Vad får man?: en glättig kärlekshistoria. Jag säger som Adorno: "Från varje biobesök kommer jag trots all vaksamhet ut dummare och sämre än jag gick in".
nosferatu
2005-04-19
Jag blev besviken, inte särskilt intressant för att vara Buñuel. En av hans betydligt mer konventionella filmer. Lite lustigt att alla pratar franska i en film som helt baserar sig i Sydamerika.
surrealisten
2005-01-25
Svag. De få gånger Bunuel inte fick till det var med några fransktalande filmer med politiskt innehåll gjorda på 50-talet. det här är en av dem, den fastnar i melodramfällan, trots att Bunuel då hade slitit sig loss från filmindustribojan. Enstaka scener är dock intressanta.