Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Revenge


Jen följer med sin omåttligt rika pojkvän Richard för en helg i jaktvillan mitt ute i öknen. När hans två jaktkompisar dyker upp förvandlas den spatiösa villan till en klaustrofobisk man cave där Jen liksom fyrhjulingarna och jaktgevären bara verkar vara där som ett föremål för grabbarnas sunkiga fantasier.


Originaltitel Revenge
Regissör Coralie Fargeat
Manus Coralie Fargeat
Genre Action, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède, Jean-Louis Tribes
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 204
Filmnummer 126942

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-03-19
Har ETT stort problem (de som sett den förstår nog vad jag syftar på) som gör att man inte köpa filmen alls. Även om man försöker lägga Problemet åt sidan så håller det inte. Det blir för cartoonish, hjältinnan blir en fullständigt orimlig Rambo-karaktär och spänning infinner sig inte. Bra musik, hyggligt snygg och en av filmhistoriens snyggaste rumpor. Men det räcker inte. Borde förresten inte Mexico-öl-märket ha blivit spegelvänt?
hsimpson
2021-05-31
Bortsett från att huvudkaraktären (och regissören) är en kvinna hade jag nästan varit benägen att kalla detta "pubertalt och grabbigt", men jag inser att det jag normalt kallar pubertalt och grabbigt kanske bara är en omskrivning för "töntigt". Ologiskt trams, med ett av de sämsta manus jag sett, och därtill ruskigt dålig regi. Undvik.
Zebulonm
2020-06-27
Sjukt ologisk.
pebacklu
2019-06-26
Makalöst ologiskt strunt. Extremt långdragen. Tunn idé som kunde ha gjorts bättre på otaliga sätt. Känns som en dålig B-rulle. Undvik till varje pris.
StureStenhög
2019-05-27
På många sätt en standardiserad hämndrulle, men när det är berättat med så här säker hand, så kan man ändå ha överseende med det. Det är snyggt filmat, och här finns en del kreativa och roliga idéer. Den civiliserat hotfulla stämningen innan övergreppet känns dessutom väldigt realistisk. Jag kan dock tycka att regissören lite för gärna sätter sig själv i centrum med ansträngd symbolik och liknande tilltag
jlam
2019-04-17
Bara trovärdigheten i när huvudpersonen faller nerför stupet och vaknar efter en stund. Känns ungefär som att en peppad amatör fått chansen att göra en typisk våldsfilm i öknen med 70-talsinspiration. Utan vidare sting! Litermängd fejkblod gör inte alla filmer bättre (fast falken på magen är förstås cool)
Bumbi78
2019-04-14
blodigt och rejält snyggt där det leks med färgfilter, vinklar och ljussättning i ensliga ökenmiljöer. Ologiskt emellanåt när det mest blir rambo av det hela, men helt klart en godkänd action/hämndthriller.
TheHorrorfan
2018-12-16
Helt okej. En aning ologisk, men helt okej. Bra gjord är den i alla fall. Svag 3:a.
Powha
2020-08-21
Alla blöder oändligt mycket utan att dö.
Engravadlax
2018-11-21
Rätt snyggt! Lite schablonartade karaktärer och forcerade handlingsutvecklingar däremot, och en del grejer, som hur hon tog sig ur trädet... är bra långsökta.
Visa äldre kommentarer »