Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Returner


Jorden har blivit invaderad av aliens och slutstriden närmar sig. En människa åker tillbaka i tiden (till nutid) för att förhindra kriget innan det bryter ut.


Originaltitel Ritana
Alternativ titel Ritaanaa
Regissör Takashi Yamazaki
Manus Takashi Yamazaki, Kenya Hirata
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Takeshi Kaneshiro, Anne Suzuki, Kirin Kiki, Gorô Kishitani, Yukiko Okamoto, Masaya Takahashi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1595
Filmnummer 13589

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Tessan
Jag letade film en dag och då tänkte jag - varför inte se något nytt? Något som jag inte brukar se. När jag läste om den här filmen blev jag helt såld och eftersom jag inte brukar se japanska...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av neo_lord
Det började med Hong Kongs actionrullar för ett par år sedan och nu letar sig fler och fler asiatiska filmer över till oss i västvärlden. Detta är, i min mening, något mycket positivt. Asien ...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2018-07-05
Kunde blivit bättre....
LTT86
2013-08-19
En mycket bra film, men min ända problem är Anne Suzukis karaktärer som inte är tillräcklig stark nog för att få mig att vilja bry mig om henne och jag gillar inte story, för det påminner mig om E.T. så mycket.... på en japansk version.
Metalbjorn
2013-08-09
Riktigt snygg scifi!
NtoNW
2013-08-05
Tyvärr blev inte denna mix så lyckad. Personkemin mellan "hjältarna" var ungefär noll och i övrigt var väl skådespeleriet ganska ojämnt. Specialeffkterna var ok, men det som retade mig mest var ojämnheten i manuset.
RichardEk
2013-07-26
Genretrogen science-fiction utan egen stil med specialeffekter som är OK, men gapet till Hollywoodfilmernas specialeffekter är ändå stort. Storyn är "inspirerad" av Terminator och kampscenkoreografin "inspirerad" av Matrix. Även om filmen är hyfsad kommer den till korta i jämförelse med dessa filmer. Dock är slutet gripande i sin enkelhet.
JimCarrey
2013-06-02
Riktigt bra sci-fi. Engagerande och stämningsfull, samt bra miljöer
StureStenhög
2013-04-16
Lite av ett hopkok av alla större amerikanska sci-fi-filmer som släpptes under 80- och 90-talet, det är kanske inget problem i sig, men det här blir aldrig nåt annat än en blek kopia av dessa. Filmen har en ingrediens som talar för den dock, och det är den fantastiska bad guyen, en härligt genomond sköning är han, och jag tror att jag skrattade varje gång han dök upp i bild. Men tyvärr är de två hjältarna fullkomligt ointressanta, och fokus ligger ju naturligtvis på dem. Varje gång filmen stannar upp och låter de två interagera med varandra så blir det bara trist. Jag har nog sällan varit med om att underhållningsvärdet är så ojämnt i en och samma rulle. Jag hade gärna velat kunna sätta ett högre betyg, men längre än till en stark tvåa kan jag inte sträcka mig
Almgren
2013-04-09
En underhållande film, som verkar ha gjorts med glimten i ögat. Man försöker inte dölja sina inspirationskällor utan filmen ska nog ses som en homage till genren i stort. Handlingen håller inte till hundra procent, men det gör ingenting när den är så charmig och intressant i sig själv. Man får lite anime-känsla av fotot och skådespeleriet, och det passar väldigt bra ihop med karaktärerna, vilket gör att filmen i sin helhet känns väldigt speciell och rolig.
Ola_Schubert
2013-02-23
Snyggt gjord och underhållande. Visst har man lånat friskt, men manuset är å andra sidan genomtänkt, som t.ex. det smarta slutet. Men nu blir det sista gången jag ger en konventionell sci-fi film en fyra , betyg, låt så vara en mycket svag sådan. För vad som väntar oss de närmaste årtiondena går utöver vad konventionell sch-fi förmår presentera.
Kubrick
2012-01-18
Ok/bra underhållning, tjejen är väldigt charmig.
Visa äldre kommentarer »