Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Respect


Vi får följa henne från att sjunga i sin fars kyrkokör till internationell stjärnstatus. Det är den otroliga historien om en av musikens största ikoners strävan att finna sin röst.


Originaltitel Respect
Regissör Liesl Tommy
Manus Tracey Scott Wilson
Genre Drama, Biografi, 2020-talet
Skådespelare Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Audra McDonald, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Brenda Nicole Moorer, Marlon Wayans, Marc Maron, Tituss Burgess, Kimberly Scott, Leroy McClain, Tate Donovan, Albert Jones, Beau Scheier, Myk Watford
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25
Filmnummer 140491

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Eugen
2022-04-27
Liesl Tommy var den första färgade kvinna att någonsin nomineras för ett Tony Awards. Helt rätt person att låta stå vid rodret för detta projekt! Aretha Franklins roll som frontfigur både för populärmusiken och som frontfigur för de svartas frihetskamp i ett rasistiskt USA kan knappast underskattas. Jennifer Hudson axlar rollen med bravur, framför allt vokalt. Det är en utmaning för mig som vithyad europé, som aldrig personligen upplevt hur det är att vara afroamerikan, att bli totalt berörd. Jag hamnar lätt i mitt huvud när jag tittar. Visst finns det detaljer att anmärka på om man börjar analysera, men filmer som denna är oerhört viktiga! Min uppgift när jag tittar är att använda all min empati och inlevelseförmåga. Jag är helt övertygad om att hos någon annan med andra livserfarenheter och andra kroppsminnen så kryper scenerna under huden på en med en stringens jag bara kan ana. Men den aningen är helt tillräcklig!