Resolution
En mystisk stalker hemsöker en fallfärdig stuga där en ung man håller sin drogmissbrukande vän instängd i en vecka för avvänjning

Originaltitel | Resolution |
Regissör | Justin Benson, Aaron Moorhead |
Manus | Justin Benson |
Genre | Thriller, Skräck, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Bill Oberst Jr, Peter Cilella, Vinny Curran, Kurt David Anderson, Emily Montague, Skyler Meacham, Zahn McClarnon |
Denna film står med på diverse listor över spökhusfilmer, men förväntar man sig det så blir man mycket besviken. Det var inga spöken, inget kusligt, inga good scares och knappast ens ett riktigt hus - utan bara en konstig, rörig historia. Man fick dessutom inga riktiga svar på slutet. Det hade faktiskt varit bättre om filmmakarna hade skippat detta med något övernaturligt helt och hållet, och låtit filmen handla bara om de två gamla vännerna och deras realistiska problem med abstinensbesvär, knarkhajar o.s.v.. För den biten - vänskapen - uppskattade jag. Det var fint och mycket trovärdigt, och de båda huvudpersonerna var båda sympatiska på var sitt sätt.
Något så ovanligt som en bra skräckfilm gjord i modern tid, dessutom med intressanta teman och subtext. Väldigt sevärd!
Intressant!
Tyckte Resolution var en väl sammansatt och inneslutande film.
Annorlunda och mycket väl genomförd rysare.
Har sin största styrka i att den är enormt svårförutsägbar, vilket i sin tur ger en ganska otrygg stämning. Även intressant med drogavvänjningsbiten varvat med mysterieskräck. Fast när eftertexterna väl började rulla så var jag ändå lite besviken. (9-/15)
Delar inte den positiva kritiken filmen har fått, tycker den var ganska intetsägande och framförallt skrämde den inte mig ett dugg. Slutet var dessutom ett anti-klimax. Svag tvåa. Helt värdelös var den trots allt inte.
väldigt intressant skräckfilm/mystik i en annars väldigt trött och sliten genre.
Jävligt osäker om jag ska sätta en 4:a eller en 3:a får bli en 3:a just nu men väldigt intressant film faktiskt.
bra skådisar, bra dialoger. gillart