1.9

Resident Evil: Retribution

Umbrellas dödliga T-virus fortsätter att sprida sig över världen och förvandla mänskligheten till köttätande zombier. Vårt sista och enda hopp, Alice, upptäcker nya hemligheter från sitt förflutna medan hon jagar de skyldiga.

Originaltitel Resident Evil: Retribution
Alternativ titel Resident Evil 5
Regissör Paul W S Anderson
Manus Paul W S Anderson
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez, Aryana Engineer, Li Bingbing, Boris Kodjoe, Johann Urb, Robin Kasyanov, Kevin Durand, Ofilio Portillo, Oded Fehr, Colin Salmon, Shawn Roberts, Toshio Oki, Takato Yamashita, Megan Charpentier

Skapad 2019-11-12 av spitfire_88
Paul W.S Anderson har fått uttrycket \"liva upp ett franchise\" lite om bakfoten. Han tror att det görs genom att återuppliva inte bara en, inte bara två, inte bara tre, utan fyra (!) karaktärer ...   Läs mer »

Skapad 2012-09-17 av Mihon86
Improviserad underhållning Alice är tillbaka i ännu ett action späckat äventyr baserat på Capcom's Resident Evil-serie, spelet som liksom filmerna gått från horror till action/science fiction...   Läs mer »

Stan
2022-11-16
fy fan vad B och sopekass, men ändå nåt underhållande eftersom att tiden sprang förbi så svag 2a
Paramis
2018-10-25
Tar man bort allt skjutande har man en film som är 20minuter lång. De andra filmerna va men denna var verkligen en besvikelse.
Hanness
2018-06-29
Usel
karlmats
2017-07-08
Bättre än den förra filmen men att kalla det för bra vore väl att ta i. Filmen är uppbyggd som ett tv-spel, olika levlar som de ska ta sig igenom och ganska lövtunna karaktärer och ingen vidare dialog. Logiken brister återigen på flera ställen men inte lika överdrivet som sist. Inte så mycket postapokalyps den här gången, istället blir stora delen av filmen istället en stor simulation vilket ju ändå är lite nytt. Flera maffiga scener och på det visuella planet levererar filmen ändå, synd bara att allt ska kännas så väldigt ihophafsat med utgångspunkten att publiken är lika hjärndöd som de zombies filmen slänger sig med. Förutom den där zombien som lyckas köra motorcykel och skjuta samtidigt då. Some zombies are more equal than others. En ganska stark 2a ändå.
haajen
2017-04-18
SÅ lökigt men det är fullt blås från början till slut så man hinner inte bli uttråkad iaf. Otroligt att de här filmerna ens får premiär på bio.
Murvel48
2017-03-31
Nästan onödigt mycket action men hemmabioljudet lyfter filmen till en svag trea.
WillyV
2016-05-28
Den mest korkade hittils i serien. Så till den grad att jag skiter i de ibland helt okej actionscenerna. Ytterligare minus för CGI-blodet.
Brouhaha
2016-01-31
En fin filmserie men det här är definitivt det svagaste kortet. Tar egentligen inte handlingen framåt någonting, utan allt vi bjuds på är en mängd relativt oinspirerade actionsekvenser, som dessutom bara är "simuleringar". Så känns ju lite tråkigt. Ingen direkt bad guy heller. Och vad hände med Chris och Claire från förra filmen? Vad hände egentligen, Paul? :/
Bullen84a
2015-06-29
Gillar dom här filmerna skarpt
Dutch
2015-06-25
Hjärndöd action i plural, och Wesker, kan det bli bättre? Ja iofs det kan det ju.