Reptilen

En gangster har blivit oskyldigt dömd. Han rymmer från fängelset för att tillsammans med sin flickvän finna den person som fått honom dömd.

Originaltitel Raw Deal
Regissör Anthony Mann
Manus Leopold Atlas, John C Higgins
Genre Kriminalare, Film-Noir, Drama, 40-tal
Skådespelare Dennis O'Keefe, Claire Trevor, Marsha Hunt, John Ireland, Raymond Burr, Curt Conway, Chili Williams, Regis Toomey, Whit Bissell, Cliff Clark

KyLLo
2021-02-20
Jag brukar verkligen gilla noir. Den här är riktigt snygg, men annars en av de ointressantare jag sett.
KimEkberg
2018-02-08
Snygg och stilig och skum, gillar den lite drogade voice-overn och det tillgörande thermin-ackompanjemanget.
Tonti
2018-02-06
Tycker kanske den känns ganska average men det finns några stämningsfulla scener, som slutet och stunden i skogen. Karaktärerna är inte helt och hållet engagerande och man saknar den där udden som gör Manns westerns så oförglömliga.
oliver_twistor
2017-12-20
Fint foto.
Lyndon
2010-01-12
En svårt ödestyngd historia med ett i det närmaste andäktigt vackert John Alton-foto.

2005-03-13
Snygg film som är ganska lik T-men, som kom ut året innan. Tycker att handlingen var lite sämre än T-men, men båda är förvånansvärt välgjorda. Kul att se Raymond Burr, som senare skulle spela mot Stewart i Rear
Czechflash
2005-02-10
En skickligt filmad, ganska rå film-noir som inte riktigt kan mäta sig med de bästa, men som ändå är klart sevärd. Ligger mellan en stark trea och svag fyra och har ett intressant upplägg. Ganska lågbudget.