2.6
2.6
Renfield
Filmen fokuserar sig på vampyrgreven Draculas insektätande tjänare när Bram Stokers skräckroman flyttar handlingen till nutid. Renfeild vill bli fri från sin herre som han hjälpt under väldigt lång tid, men ingen tror på vampyrer längre. Renfeild söker skydd hos en grupp för utsatta, men greven knackar på för att bjuda alla på middag...
Originaltitel | Renfield |
Regissör | Chris McKay |
Manus | Robert Kirkman, Ryan Ridley |
Genre | Komedi, Action, Skräck |
Skådespelare | Nicholas Hoult, Nicolas Cage, Awkwafina, Shohreh Aghdashloo, Brandon Scott Jones, Jenna Kanell, Ben Schwartz, Caroline Williams, William Ragsdale |
Solida skådespelare vars talang inte kommer fram pga tafatt regi och undermålig cinematografi. Sceneri är imponerande, ljussättningen vågad och intressant men kamera och klippning är provocerande svag. ADR distraherar och känns som uppenbart puzzlande i klipprummet. Synd på ett så lovande koncept.
Den här och Ninja Assassin är två fina exempel på hur CGI-blod aldrig blir bra när blod är en stor del av grejen.
Hela grejen med Renfields komplicerade förhållande till Dracula är ju kul och Hoult och Cage passar bra ihop. Resten av storyn med gänget och polisen känns dock meningslöst på flera sätt. Kunde i stort sett utspelat sig både var och när som helst för att bli bra. Underhållande nog var den i alla fall.
Jag förväntade mig betydligt mer av denna spännande premiss men tyvärr funkade inte filmens humor och överdriven våld alls för mig. Jag kände mig helt avtrubbad halvvägs genom filmen och brydde mig inte om karaktärerna eller hur det hela skulle sluta. Nicholas Hoult funkade utmärkt i huvudrollen men vi får inte se så mycket av Nicolas Cage under större delar av filmen. När Cage väl är med, så får vi ungefär vad vi kan förvänta sig av honom i rollen som Dracula, utan några överraskningar. Awkwafina funkade inte alls för mig eftersom hon inte är tillräckligt uttrycksfull i sitt skådespeleri och passar betydligt bättre som röstskådis. I det stora hela är filmen en besvikelse, även om det fanns enstaka minnesvärda scener.
Jag tyckte om den men har redan mer eller mindre glömt den och det är bara någon timma sedan jag såg den…
Ojämn. Helt okej, kul ide och bra casting. Men manus lämnar en del att önska, skulle gjort en film med mer fokus på Cage's Dracula, istället.
Vilken besvikelse. Obegripligt uselt ur alla perspektiv. För att lyfta något konkret, de snabba klippen, ytliga storyn, Cages begränsade speltid.
Svag trea. Bra skådisar men väldigt svag regi, det är som isecore säger innan. De saker som är bra är väldigt bra men de dåliga är usla.
Sakerna som funkar med den här filmen är bra men sakerna som inte funkar är skitdåliga. Oerhört spretig film.
1+. Otroligt konstig film. Märklig casting och man vet inte riktigt vad det handlar om för genre. Inte tillräckligt rolig för komedi, läskig för skräck eller seriös/känslosam för drama. En rörig film helt enkelt.