Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Regnmakaren


Redan innan han har gjort examensprovet har advokaten Rudy lyckats få två klienter. Han får dock problem med att hålla relationerna på en yrkesmässig nivå.


Originaltitel The Rainmaker
Regissör Francis Ford Coppola
Manus Francis Ford Coppola, Michael Herr
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Matt Damon, Jon Voight, Danny DeVito, Claire Danes, Roy Scheider, Mickey Rourke, Dean Stockwell, Mary Kay Place, Virginia Madsen, Randy Travis, Danny Glover, Andrew Shue
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3463
Filmnummer 1922

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-01-25
Den här rullen var ju rätt bra vill jag minas...
Ful_fisk
2021-05-07
Nästan alla har satt trea här före mig och ja, det stämmer ju. Sevärd och bra rättegångsdrama men inget överdrivet speciellt. Bra skådespeleri och allmänt välgjort. Solid trea. Glad att jag såg den, skulle inte ha något emot att se den igen, men samtidigt räcker det också med en gång.
mammene
2019-09-26
Matt Damon passar mycket bra i denna roll som samvetsgrann advokat, och DeVito har lite av en clownroll så det ena väger upp det andra. Alltid intressant med rättegångsfilmer, kanske var det lite stereotypiskt, det onda mot det goda. Men i det stor hela passade det mig.
dudson
2019-04-11
Stabil jury film med massa förhandlingar & advokat limboo/jimboo. Det som verkligen räddar allt är Devito samt Voight som väger upp den träiga biten av skapelsen. Har aldrig gillat Damon då han så tråkigt enkelspårig som skådis. Väldigt läckert filmat och med schysst soundtrack ändock.
Bumbi78
2018-04-24
Rätt typisk Grishamfilmatisering. Det är välgjort med bra insatser från många kända ansikten i tacksamma miljöer. Den saknar dock spänningsmoment, vilket är ovanligt. Istället finns det en del komska scener.
myslas
2017-01-29
Mycket välgjort med fint skådespel och har många kännetecken av en Coppola-film. Filmen har en lite komisk underton, den särskiljer sig lite från boken på det sättet vilket är helt ok. En av de bättre Grisham-filmatiseringarna men saknar lite grann det där kittlande spänningsmomentet.
deswhip
2016-09-17
Som så många andra sagt nedan: En bra film! Den är inte så j*vla speciell men verkligen en bra film. Se den om du inte gjort det.
Krille80
2014-11-05
Ett, som det verkar, underskattat litet guldkorn till film med lysande skådespel av bl.a. Matt Damon. Fast kanske framställs hans karaktär som lite för präktigt godhjärtad för att vara realistisk ändå? Men man vill ju gärna tro att alla sagor har ett lyckligt slut. 3+
Adoniram
2014-10-01
Rättegångsfilm på sedvanligt manér utan större överraskningar, man vet ungefär vad man kan förvänta sig och det är också vad man får. Hade nog hoppats på mer med Francis Ford Coppola som regissör och manusskrivare (efter Grishams roman) men hans bästa tid verkar obevekligt vara förbi. Sex roller söker en regissör, typ.
Gigi1943
2014-06-25
Jag gillar alla skådisarna och speciellt DeVito men jag undrar om han gjort någon allvarlig roll egentligen, eller är det så att man blir full i skratt bara man ser honom. Filmen är helt okej, en normal trea.
Visa äldre kommentarer »