Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Red Sparrow


Mot sin vilja rekryteras Dominika Egorova till att bli en ?sparv?, en tränad förförerska i tjänst i den ryska säkerhetstjänsten. Hon tvingas lära sig att använda sin kropp som ett vapen, men måste kämpa för att upprätthålla sin självkänsla under den extremt icke-humana träningsprocessen. Dominika blir en av säkerhetstjänstens mest värdefulla tillgångar och hennes första mål är Nate Nash, en CIA-agent som är ansvarig för USAs kontraspionage mot Ryssland. Det uppstår en oväntad attraktion mellan de två unga agenterna, och som kan komma att hota både deras egna karriärer samt de bägge ländernas säkerhet.


Originaltitel Red Sparrow
Regissör Francis Lawrence
Manus Justin Haythe
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Ciarán Hinds, Joely Richardson, Bill Camp, Jeremy Irons, Thekla Reuten, Douglas Hodge, Sakina Jaffrey, Sergej Polunin, Sasha Frolova, Sebastian Hülk
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 595
Filmnummer 125542

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2021-12-31
Medelmåttig spionthriller med osannolika vändningar. Mycket av intrigerna baseras på premissen att folk är idioter. J-Law är OK och naken.
Björkman
2021-10-26
Välspelad och lite härligt ocensurerad så att säga. Bra, dystopiska miljöer. Extra plus för att det dröjde relativt länge innan jag kunde säga att jag visste helt 100 var jag hade huvudpersonen. På minussidan ligger att jag inte blir helt berörd mer än stundtals. Jag känner med huvudkaraktären, absolut, men inte så mycket som jag skulle önska av någon anledning jag inte riktigt kan sätta fingret på. Sammantaget en mycket stark trea.
RustyFilm
2020-11-20
Spionthrillers engagerar mig vanligtvis, så också till viss del här men det känns ologiskt och själlöst. Francis Lawrence (regi) har lagt stor energi på väldigt perversa tortyr, våld och sex scener. Sexscenerna från utbildningsenheten för underrättelseagenter är fåniga, rent burleska. Filmens grundsyn är tydlig ”Rysslands maktelit är mycket perversa män” (intrigen är baserad på en bok av en före detta CIA agent). Trots allt måste tilläggas att filmen känns påkostad och på sina ställen väldigt snygg.
Andreas_
2020-07-26
Helt okej spiontrhiller för vuxna, Regissören mest känd för sina hunger games filmer gör en snygg film som utspelar sig i östeuropa och håller spänningen vid liv hela tiden, mycket bra skådisar, Joel Edgerton är som vanligt lysande men att Jennifer Lawrence kunde göra en sån här film och dessutom så bra är för mig anmärkningsvärt, riktigt bra i denna film och vågar t.o.m visa upp sig naken i ett par ganska starka scener när ryska kvinnliga spioner ska tränas, bra bi roller av bland annat, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Ciarán Hinds, Joely Richardson, Bill Camp och som alltid Jeremy Irons, detta är inte James Bond spionfilm på något sätt utan mer mörk och kall, så är man sugen på en mer vuxen spionthriller så kan jag rekommendera denna faktiskt, enda som håller 4:an bort är att det den tyvärr känns lite för snabbspolad, allt går för snabbt och lite för enkelt ibland men slutet är smart och miljöerna är fantastiska, bra film utan tvekan i denna genre som verkligen inte är bortskämd med.
dafreakish
2020-04-25
En film där Lawrence försöker vara edgy men som i stort misslyckas ordentligt. Det är helt enkelt för tråkigt för att man ska bry sig. Jennifers namne vet inte vad han vill berätta och det blir bara trist och förutsägbart.
amam
2020-01-11
Gillade Jennifer Lawrence men de stereotypiskt onda och sjukt inkompetenta ryssarna drog ner intrycket väldigt mycket. Stark tvåa/svag trea.
Zebulonm
2019-10-17
Gillar den. Riktigt bra.
Sovande_mannen
2019-10-13
den va helt okej men otroligt seg.
djonipony
2019-09-28
Svag 3a Kunde tjänat på att kortas för bättre tempo. Salt var bättre.
myslas
2019-09-25
Helt ok spionthriller som svänger lite för många gånger för sitt eget bästa. Det blir rätt förutsägbart till slut. Jag har sett betydligt sämre filmer i genren men även betydligt bättre. Stark tvåa.
Visa äldre kommentarer »