2.4
2.4
Rebecca
Efter en himlastormande romans med en förmögen änkeman flyttar en naiv brud till sin makes släktgods, där hans avlidna frus olycksbådande skugga ständigt är närvarande.
Originaltitel | Rebecca |
Regissör | Ben Wheatley |
Manus | Jane Goldman, Joe Shrapnel, Anna Waterhouse |
Genre | Drama, Romantik, Thriller, Mysterium, 2020-talet |
Skådespelare | Lily James, Armie Hammer, Kristin Scott Thomas, Tom Goodman-Hill, Keeley Hawes, Sam Riley, Ann Dowd, Ben Crompton, Lucy Russell, Bill Paterson, Tom Hudson, Mark Lewis Jones, Jane Lapotaire, Jeff Rawle, John Hollingworth, David Horovitch, Pippa Winslow, Bruno Paviot, Bryony Miller, Colin Bennett, David Appleton |
Jag tyckte mycket om denna film. Spännande, romantisk, vacker miljö, bra skådespelare. Klart sevärd.
Varför göra en så avsevärt mycket sämre version än originalet (som i och för sig är svårt att överträffa)?
Över förväntan
Kvinnofientlig smörja.
Om man ska jämföra detta med originalet, så lyckas man inte lika bra här att frammana den psykologiska stämningen. Här blir det mer ett romantiskt drama med vissa inslag av spänning, men det är snyggt gjort. Kristin Scott Thomas är verkligen bra här på att spela obehaglig och bitchig. En svagare trea.
Lagom spännande!
Lite otur att bli jämförd med tidigare version. Snygg film, fina skådespelarprestationer av Lily James och Kristin Scott Thomas.
Snyggt, färgglatt foto, men i slutändan går det inte att säga annat än att man självklart ska se Hitchcocks mästerverk från 1940 istället. Armie Hammer och Lily James har verkligen noll kemi och Hammer är mycket svag i rollen som Laurence Olivier briljerar i i originalet. Förhoppningsvis kan denna nyinspelning snarare leda folk till att se det överlägsna originalet. Kristin Scott Thomas är bra i sin roll även om den stundtals är lite för karikatyrmässig.
Oerhört snygg men innehållet är motsatsen till oförglömlig. Frågar ni mig hur den slutade så vet jag inte för jag minns inte.
Är inte jätteimponerad. Den var väldigt spretig. Men Armie Hammer är alltid Armie Hammer.