Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Quelli della calibro 38


Kommisarie Vanni för ett fruktlöst krig mot ett gäng ledda av en man som kallas Black Angel. Efter att Vannis fru mördas, som en hämndaktion för att han i en razzia dödat Black Angels bror, så får Vanni klartecken att bilda en hemlig specialstyrka utrustade med olicensierade Colt 38 revolvrar. Under tiden har Black Angel satt en kedja händelser i rörelse som sätter stadens alla invånare i fara.


Originaltitel Quelli della calibro 38
Alternativ titel Colt 38 Special Squad
Regissör Massimo Dallamano
Manus Franco Bottari, Massimo Dallamano, Marco Guglielmi, Ettore Sanzò
Genre 70-tal, Drama, Action, Kriminalare, Thriller
Skådespelare Armando Brancia, Ivan Rassimov, Antonio Marsina, Marcel Bozzuffi, Franco Garofalo, Riccardo Salvino, Carole André, Fabrizio Capucci, Giancarlo Bonuglia
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 40
Filmnummer 44751

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2023-05-22
En skön italiensk kriminalare.
Zebulonm
2023-05-21
En skön italiensk kriminalare.
EvilNed
2018-06-08
Instämmer i lovsången. Med det sagt är den kanske lite seg i mitten, men det är ju så de här filmerna är; Rivstart och sedan lugnare tempo för att öka igen mot slutet.
Bumbi78
2012-02-26
Bra crime som hinner med de flesta ingredienserna som hör genren till. Rassimov är ett ärkesvin och våldet är rått. Som så många andra titlar lider den av att ha ett småtrist mittparti, men denna var ändå bra.
idd
2009-10-12
dallamo gör det igen! en typisk crimerulle som egentligen inte innehåller nånting utöver det vanliga, men som får till allt så förbannat snyggt å stilrent att man måste älska den..
Ondskapt
2009-06-06
Den alltför tidigt bortgångne Dallamano bevisar återigen att han verkligen visste vad han höll på med. En mörk och cynisk snutrulle med en genomelak Rassimov som den vidrigaste skurken nånsin i en film där det inte kompromissas utan istället skapas en obehaglig känsla som passar filmen utmärkt. Ciprianis musik är helt fantastisk som alltid och foto är helt makalöst snyggt.
schramm
2009-06-05
Nästan en femma. Action betonad och rå snutraffel med en fruktansvärt elak Ivan Rassimov. Filmen tar oväntade twiser hela tiden (några som Hollywood aldrig skulle ta med ens med tång!) är nihilistisk och allmänt skitbra. Den tidigare nämnda Fiat scenen är bland det mest galna jag sett. Återigen en fullträff av Dallamano!
NHL
2007-08-18
Överraskande bra Poliziesco med en produktionskvalitet som höjer sig över mängden i genren. Dallamano visar fin känsla i hur han vill ha fotot. De första 20 minuterna bjuder på högt tempo och underhållning, även om den inte bibehåller det genom hela filmen så är den gedigen. Rassimov är alltid sevärd, så även här som iskall skurk. Ok musik av den alltid så stabile Cipriani. Bra stunts och scenen med den röda lilla Fiaten som åker på tåget är både originell och cool.
Czechflash
2007-08-18
Övertygande italiensk kriminalfilm med mycket fart, coola karaktärer, bra foto och musik. Inte lika känd som vissa andra i genren, men enligt mig en av de bästa. Tappar lite efter första 20 minuterna, men tar sig sen igen.