Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Kvartetten


På Beecham House, ett pampigt hem för pensionerade musiker, har livet sin egen rytm. Varje år, på Verdis födelsedag, arrangerar de boende en konsert för att samla in pengar till hemmet. När den excentriska operadivan Jean flyttar in väcks drömmen om att ruska liv i en gammal kvartett.


Originaltitel Quartet
Regissör Dustin Hoffman
Manus Ronald Harwood
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Maggie Smith, Billy Connolly, Michael Gambon, Pauline Collins, Sheridan Smith, Tom Courtenay, Trevor Peacock, Luke Newberry, Andrew Sachs, Gwyneth Jones, David Ryall, Michael Byrne, Ronnie Fox, Eline Powell, Patricia Loveland
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 213
Filmnummer 99429

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


labi
2018-04-15
Som film betraktad en feelgood-bagatell. Skådespelarinsatserna från paraden av legender höjer dock betyget. Oförargligt och hjärtevärmande.
StureStenhög
2017-10-27
En småtrevlig liten bagatell där framför allt skådespelarna står för behållningen, Tom Courtenay är i synnerhet väldigt bra. Jag uppskattar även själva musiktemat. Det är dock en lite väl tillrättalagd film med bristande verklighetsförankring. Karaktärerna är lite charmigt senila som det passar för stunden, inget mörker här inte. Slutet känns dessutom väldigt rumphugget. Men den ska förstås inte tas så seriöst, och den fungerar för vad den är, och då räcker det till en trea
mammene
2016-11-13
Bra skådespel i ett rosa skimmer och tidvis underbar musik, men handlingen kändes lite väl banal. Klart att skådespelarna här har högsta klass och det kändes gemytligt, en nostalgitripp och trevligt för stunden, men på något viss föll det platt.
okidoki
2016-09-06
En underbar miljö och fina skådespelarinsatser, med Maggie Smith i spetsen.
Gigi1943
2014-06-24
Sagolik musik (är Verdifantast sen ungdomen) och skådisarna är ju bara helt underbara - ingen nämnd och ingen glömd - bravo Hoffman!
Zipper
2014-05-27
Ett underbart soundtrack lyfter denna petitess till en trea. Maggie Smith är en skådespelarklenod.
Myllo
2014-01-30
En riktig mysfilm för en pensionär och musiker som jag. Som så ofta i brittisk film förnämliga rollprestationer.
fors1984
2013-11-21
Det hade varit betydligt mer intressant att se en dokumentär om operastjärnorna i birollerna.
idaho1981
2013-09-21
Kanske inte värd en 4a egentligen, men skådisarna är så fantastiska. Musiken oerhört vacker och man ser hur alla dessa gamla musiker älskar sitt yrke. En liten utopi för hur det skulle vara på ett hem för pensionerade musiker. Sen kan man ju aldrig bli nog imponerad av Maggie Smith, hur hon kan spela så grym och sårbar samtidigt och göra det trovärdigt upphör aldrig att överraska mig!
dr.kristina
2013-07-06
Med Hotel Marigold i minnet blev denna film tunn, men ok.
Visa äldre kommentarer »