Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Psykopaten


En ung kvinna ser sin vännina och dennas familj mördas av en psykopat i deras hem, och följer efter psykopaten... Efter Dean Koontz bok som på svenska heter "Psykopaten".


Originaltitel Intensity
Alternativ titel Dean Koontz's Intensity
Regissör Yves Simoneau
Manus Stephen Tolkin
Genre Thriller, Mini-serie, Skräck, Drama, 90-tal
Skådespelare John C McGinley, Molly Parker, Blu Mankuma
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 88
Filmnummer 6972

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


JPerlie
2018-09-06
Boken var ju så mycket bättre. Men filmen var helt okej. Hade lite svårt att ta Dr Cox på allvar. Men det är ju pga Scrubs, inte pga dåligt skådespel. Jag skulle kunna rekommendera den. Men läs hellre boken, för den är intense på riktigt.

2015-10-03
Jag tycker denna film är ganska bra. Boken är bättre och Alexandre Ajas franska version Haute Tension (Switchblade Romance) som är väldigt löst baserad på boken är en av mina favoritfilmer alla kategorier. Intensity är allt annat än intensiv. Den är ganska utdragen och skildrar en inte alltför komplex historia på över tre timmar. Men det är skapligt spännande och har man läst boken blir det lite extra intressant. 5/10
ulke666
2012-06-03
Jag säger som alla andra - boken är mycket bättre. Detta är alldeles för segt och McGinley passar inte alls i sin roll som psykopaten. Som film rekommenderar jag "Haute Tension" istället även fast den skiljer sig en hel del från boken. Tvåan är svag.
jessl0h
2010-08-29
Jag gillade boken men hade låga förväntningar på filmen. Tyckte dock den höll ganska bra. En del korkade saker var ju tillagda till handlingen förstås men det är väl som det ofta brukar vara när man filmatiserar en bok.
Angeliana
2008-07-22
filmen var ganska okej. Men boken var bland de första av Dean Koontz böcker jag läste och den är fortfarande en av mina absoluta favoriter (den och Väktare) så jag dömde den ganska hårt - även om man aldrig ska jämföra böcker och filmatiseringar..
saraseptember
2008-06-03
vill såååååååå gärna se den, läst boken. fick ont i hela kroppen så mycket jag spände mig, riktigt spännande. tipsa gärna om den går på tv. hoppas filmen är lika bra
pufred
2007-02-17
Vill se! Älskar boken! Filmen Haute Tension-Switchblade Romance bygger på samma bok fast rejält förändrad.
Gordyal
2005-12-06
Hmmm...Tänk er en vanlig misslyckad rysarthriller inspelad för tv, fast med sämre skådisar, och med plattare och mycket mer överdrivna karaktärer. Ta bort den minimala finess man eventuellt kan finna även i en b-ig tv-film, samt proppa filmen med logiska vurpor och andra dumheter. Avslutningsvis: fördubbla filmens längd...
convicted
2005-11-27
inte läst boken, men som film var denna helt ok. dock avdrag pga vissa skådespelarprestationer och andra brister som tex obefintlig spänning. NEJ vill man ha spänning rekommenderar jag Switchblade Romance... Definitivt baserad på samma bok men inte en filmatisering rakt av utan de har gjort nåt eget utav den!
Taliah
2005-05-20
Boken är mycket bättre.
Visa äldre kommentarer »