Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Presidenten och Miss Wade


Shepherd blir vald till president när han just blivt änkling. Tre år passerar och presidenten börjar sakteliga se sig om efter en ny kvinna.


Originaltitel The American President
Regissör Rob Reiner
Manus Aaron Sorkin
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Martin Sheen, Michael J Fox, Michael Douglas, Annette Bening, Shawna Waldron, Richard Dreyfuss, Samantha Mathis, David Paymer, John Mahoney, Joshua Malina, Nina Siemaszko, Anna Deavere Smith
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3489
Filmnummer 1372

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2021-08-04
Något fånig kanske, men visst den funkar att se på i brist på annat...
Rift
2018-10-04
En av de billigaste, tjatigaste och mest förutsägbara uppsättningarna av planteringar och payouts jag sett på länge. Alldeles för många producenter, manusförfattare och regissörer i Hollywood lider av den fixa idén att det är en bra idé att tilltala publiken som om de var idioter. Efter ungefär en halvtimme tittade jag färdigt med snabbspolningen. Jag missade inget.
Krille80
2014-11-20
Redan här var skaparen av "West Wing"(Vita Huset) och denna films manusförfattare inne på vad som kan ske när det handlar om presidenten. Det är en småtrevlig film som man blir engagerad av men man känner inte direkt efteråt att den har förgyllt ens tillvaro. Dock helt OK och dessutom är det alltid kul att se favoriten Michael J. Fox.
92axha10
2014-02-27
Varför är film-tal alltid så bra. Douglas passar som president och skådespelet håller hög klass. Väldigt mysig film som kan vara riktigt rolig. Inget mästerverk men har hjärtat på rätt ställe. Blir aldrig långtråkig och är en rolig tid.
yrkeschaufföre
2013-10-21
Detta är en av mina favoritfilmer så trots den sena timmen såg jag klart den. Den är välskriven och välspelad med trovärdiga karaktärer.
Almgren
2013-08-28
Såg den här filmen för många år sedan, och så igen idag. Jag mindes den som bra, och det är den fortfarande, men nu har jag ju också sett The West Wing och det var oerhört tydligt att detta är en sorts prototyp till vad som senare skulle bli Sorkins mest framgångsrika serie. Dynamiken mellan karaktärerna finns där - allt från Bartlets och Leos relation till den gamla sekreterartanten finns grundlagt här, och Sorkins dialog är sig lik - det finns till och med citat som dök upp igen i serien, och små instick som "proportionate response" som kom att bli fokus för hela avsnitt. Makt- och historie-showoff finns också samt själva arbetsplats-actionsekvenserna med runtringningar osv. Michael J Fox hade gjort sig bra även i serien! Det var väldigt roligt att se, även om det ibland är lite förvirrande att Martin Sheen spelar rådgivare här, en roll som han för övrigt gör väldigt väl och det där lilla snäppet annorlunda jämfört med presidentrollen, verkligen intressant! Douglas gör en bra president, Benning funkar som miss Wade (även där finns flera typiska Sorkin-scener som sedan skulle upprepas, med dörrar och telefonsamtal etc.). På det hela taget är det som ett bra avsnitt av Vita Huset, men det är nog också en bra film om man inte känner till serien.
Gigi1943
2013-04-20
Douglas är ju bra, nästan så man tror att han verkligen har varit president en gång i tiden - mycket trovärdig - men varför har man valt Annette Bening! Hon är i mitt tycke ett riktigt stort flin (har aldrig gillat henne) så det blir en väldigt svar trea bara för hennes skull ... sorry.
Sznax
2013-01-19
Det finns många roliga moment, dialogen är fläckvis riktigt vass. Problemet är bara att allt rinner ut i sanden allt eftersom. Bra skådespelare och mycket charm kan till slut inte rädda filmen när klichée-träsket nås. Betyg 4.8
yrkeschaufföre
2013-01-18
Oj, det är minst nio år sen jag såg denna, en av mina favoriter senast. Visst är den sjukt smörig och så vidare... men jag faller ändå pladask igen. Nu när jag såg början och såg att det var MD som spelade huvudrollen så blev jag lite orolig men det är ju "den gamle Michael" som jag kom på att jag gillar. Med viss nostalgi så är det helt klart en fyra.
Taggen89
2012-12-14
En av de bättre romantiska filmer jag sett. Pompig!
Visa äldre kommentarer »