Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Potiche - En fransk troféfru


År 1977. Suzanne är den undergivna frun till den rika industrialisten Robert som driver en paraplyfabrik med järnhand, och som visar sig behandla sina anställda lika vidrigt och tyranniskt som sin älskarinna, sin fru och sina barn. Efter att de anställda går ut i strejk och håller Robert fången tar Suzanne över skötseln av fabriken. Robert, vars hälsa har blivit dålig, reser iväg och Suzanne visar sig göra ett starkt intryck som chef och med hjälp av vicechefen och sin f.d. älskare lyckas hon sätta stopp för strejken. Men när Robert återvänder blir situationen komplicerad...


Originaltitel Potiche
Alternativ titel Potiche (Trophy Wife)
Regissör François Ozon
Manus François Ozon
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Judith Godrèche, Jérémie Renier, Sergi López, Évelyne Dandry, Bruno Lochet, Elodie Frégé, Gautier About, Noam Charlier, Martin De Myttenaere
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 412
Filmnummer 83290

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2016-01-13
Catherine Deneuve erbjuds stort svängrum här precis som i fornstora dagar. Och hon tar verkligen chansen. Filmen börjar lite trevande men blir ganska trivsam efterhand, men det är Deneuve som höjer upp helheten. Betyget blir en stark 3;a, dvs 3+.
jlam
2015-11-01
Käck, oförarglig stjärnglans i gammaldags stuk. Inget man höjer på ögonbrynen åt. Stort mysterium att samma regissör har gjort mästerverket Under sanden.
Memmem
2015-10-30
Fransk komedi om en lyxhustru som återfår sitt självförtroende, och överraskar alla. I huvudrollerna Catherine Deneuve och Gérard Dépardieu, vilket garanterar en filmsuccé i Frankrike. Rolig och inte helt förutsebar handling. Bra filmat, med många klädbyten för Deneuve. Som alltid välspelat av huvudrollsinnehavarna. Dock kan jag inte ge så högt betyg trots att regissören är François Ozon, då filmen saknar djup. Gör inte alla komedier det? Nej inte alla. Betyg: 3+
okidoki
2014-11-22
Glädjer från första scen till den sista. Deneuve är hur rolig som helst. Mycket energi i denna farspärla.
Gigi1943
2014-11-16
Nu ska ni få höra. Jag gillar INTE Deneuve (här var hon suverän!) och jag gillar INTE komedier (denna var suverän!). Man är väl inte sämre än man kan ändra sig! Att jag såg den beror på att Depardieu var med och här är han inte bara bra - karlen är ju sexig också!!! Oau, en klar fyra!
Zipper
2014-11-15
Tyvärr rätt slätstruken i utförandet, det kändes lite för platt helt enkelt. Men jag är alltid glad över att se Deneuve, och jag gillade att allt inte gick riktigt som jag trott att det skulle.
lottes
2012-07-15
Har sett den men har svårt att minnas den. Den var väl ok.
Ilea
2012-05-16
En charmant och annorlunda feelgood-film. Det får bli en stabil trea, även om slutet var lite väl abrupt.
LaszloKovacs
2012-04-15
Temat med direktören som gisslan hos strejkande arbetare är tveklöst hämtat från Godards "Tout va bien" från 1972. Godard är ju naturligtvis gud så det ger extrapoäng... Slagord som "Pujol - Ras le bol"! fyller på ytterligare med prefenser från undertecknad... Det får bli en 4:a!
Kajanus
2012-02-06
Ozon kastar in oss i 70-talet med sprudlande färger, strejker och företagskorruption och det med hjälp av underbara skådespelare i form av Deneuve, Depardieu och Luchini. Problemet är att under alla vackra färger spretar en halvdan historia åt flera olika håll utan att riktigt våga engagera. Humorn är stel, dramatiken är överspelad och historien är trots sina färger rätt färglös, dessvärre.
Visa äldre kommentarer »