Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Populärmusik från Vittula


Baserad på Mikael Niemis bok. Mikael och hans tystlåtna kompis Niila växer upp i det barnrika kvarter i Pajalas utkant som i folkmun kallas Vittulajänkkä, förkortat Vittula, och i översättning betyder Fittmyren, så kallat "som ett slags rå hyllning till den kvinnliga fruktsamheten". Det är 60- och 70-tal, vägarna asfalteras, småjordbruken läggs ned, rockmusiken gör sin entré.


Originaltitel Populärmusik från Vittula
Alternativ titel Popular Music
Regissör Reza Bagher
Manus Reza Bagher, Erik Norberg
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Max Enderfors, Andreas af Enehjelm, Niklas Ulfvarson, Tommy Vallikari, Björn Kjellman, Sten Ljunggren, Göran Forsmark, Jarmo Mäkinen, Lennart Jähkel, Gustav Wiklund, Kati Outinen, Tarja-Tuulikki Tarsala, Carina M Johansson, Carla Abrahamsen, Ville Kivelä, Filip Pachucki, Fredrik Hammar, Jussi Lampi, Lisa Lindgren, Eero Milonoff, Kirsti Valve, Lamine Dieng, Lasse Beischer, Ona Kamu, Tuula Nyman, Panu Vauhkonen, Jari Hietanen, Annika Marklund, Tord Peterson, Mikael Niemi (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9243
Filmnummer 21428

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av othis
Det har sina sidor att överföra en populär roman till film. ”Alla” har läst romanen och kommer till biografen med en klar bild av hur det skall vara. Var och en har sina favoritscener som absolu...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av Loomis
Det går att diskutera i oändlighet när man går från bok till formatet film. Det är omöjligt att inte trampa någon på tårna och vanligtvis tyckte man boken var bättre. Eller? Reza Bagher ger...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av clockwork
Läste boken Populärmusik Från Vittula och många skratt blev det faktiskt även om jag tyckte att den var lite för svängig. Uppväxten i Pajala för Matti och Niila uppfattade jag som väldigt ro...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2022-06-07
En skruvad blandning mellan tramseri och råhet och det känns som filmens syfte är att befästa fördomar om den norrbottniska mannen. Inte så lyckat kan jag tycka. Betyget blir en 2;a
mammene
2022-06-03
Måste säga att jag tyckte detta var rena skiten, kändes som man ville få tittaren att äcklas redan i början, man fick ju förstås ett val där och kunde avsluta. Men ihärdig som jag är så fortsatte jag, mycket för jag gillar Mikael Niemi. Historien i botten är intressant, men jag gillar inte hur det utfördes, jag tyckte det blev för larvigt och sjaskigt, försöken att vara roligt föll platt. Så var det där med berättarrösten, kan man inte bara skippa det, är mest bara irriterande.
Ful_fisk
2019-11-19
Jag saknar tiden då svensk film var så påhittig och nyfiken som här. Väldigt lekfull film, till skillnad från dagens utbud som är antingen urlarvigt á la Tills Frank skiljer oss åt eller gravallvarligt á la Gräns. Här finns gott om mörka teman, men också en svart ironi och ett komiskt språk. Som helhet ganska osammanhängande, den bara öser på med en massa scener och säger inte så mycket i slutändan. Men jag tycker ändå att detta knas-schabrak är värt sin tid i TV-soffan.
Rai
2017-10-01
Jag vet inte, men den här filmer säger inte mig något...
RustyFilm
2016-12-07
Sällan en film svajar så frekvent mellan ibland fyndiga och ibland ganska försumliga scener. Men trots sin ojämnhet i utförandet finns hela tiden från början till slut en skön stämning vilande över alstret Populärmusik från Vittula.
Stygga-Vargen
2016-10-04
Bra skådespelare och mycket bra musik. Filmen i sig är lite ojämn och hade faktiskt mått bra av att ha varit 15-20 minuter kortare. Svag 4:a.
RadioSaga
2015-01-28
Verkligen en svensk film till sitt sätt, men riktigt intressant och sevärd!
Undine
2014-11-10
Skitbra uppbyggnad men sedan mot slutet var den riktigt jäkla kass. Hela filmen kändes onödig, då det kändes som de fått panik av att bygga upp en så bra historia i filmen som de snabbt måste avsluta. Jag trodde att "här kommer det hända grejer" men så bara kom eftertexterna. Jahapp liksom. Har man suttit här och varit sjukt inne i filmen och så bara slutar den så. Jag blev uppriktigt besviken. Några scener mellanåt som är lite väl utdragna där man kan gå på toa utan att missa något. Inget jag ser igen tack vare det kassa slutet.
erkanns123
2014-07-27
En av sveriges roligaste och bästa filmer!
yrkeschaufföre
2014-03-27
Konstigt upplägg men inte dålig på nått sätt. Men den slutade lite abrupt.
Visa äldre kommentarer »