3.7
3.7
Ponyo på klippan vid havet
Den femåriga pojken Sôsuke bor tillsammans med sin mamma ute vid havet. När Sôsuke leker vid stranden hittar han en guldfisk som han döper till Ponyo. Deras vänskap fördjupas och snart visar det sig att Ponyo har magiska egenskaper.

Originaltitel | Gake no ue no Ponyo |
Alternativ titel | Ponyo on the Cliff, Ponyo |
Regissör | Hayao Miyazaki |
Manus | Hayao Miyazaki |
Genre | Anime, Drama, Äventyr, Animerad, Familjefilm, 2000-tal |
Skådespelare | Akiko Yano (röst), Jôji Tokoro (röst), Tomoko Yamaguchi (röst), Yûki Amami (röst), Hiroki Doi (röst), Kazushige Nagashima (röst) |
En söt liten sjöjungfru, magi för barn och vuxen samt lite japanskt småstadsliv. Hayao Miyazaki är tillbaka med Ponyo, en vacker akvarell i rörelse, finstämd som få.[*]
Att alla pratar om 3D ... Läs mer »
3-. Lite för konstig, på lite för fel sätt.
En barnfilm men stämningen är bra, vilket gör sig bra i en biosalong. Hör till Miyazakis sämre. Svag trea.
Min fem- och sexåring älskade filmen. Det gjorde jag med.
Sött och färgsprakande så det förslår. Inte en av Miyazakis mest intressanta filmer men har på sätt och vis likheter med Totoro. Den når förstås inte upp till den klassen men det är charmigt och underhållande nog för att betyget ska krypa upp till en fyra.
Har alltid varit svag för den här filmerna...
Cute
Kanske den sötaste Miyazakifilmen!
Det gäller att vara inställd på att se något i stil med Totoro, inte Mononoke. Med den inställningen är den okej, bitvis bra, men den dras också med en del Mr Exposition som jag inte är van vid från Miyazaki och som drar ned helheten.
Fullkomligt underbar Miyazaki-film! Har hört en del negativa ord om denna, vilket sänkte förväntningarna, men den var ju fullkomligt magisk rakt igenom! Enastående animationer, sanslöst vacker musik. Snubblande nära femman!
OMG PONYO SÖTASTE NÅGONSIN :)