Polisskolan

För att få fler sökanden till polishögskolan bestämmer man sig för att slopa de formella kraven vilket gör att diverse udda personligheter antas som aspiranter.

Originaltitel Police Academy
Regissör Hugh Wilson
Manus Neal Israel, Hugh Wilson, Pat Proft
Genre Komedi, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Steve Guttenberg, Kim Cattrall, G W Bailey, Bubba Smith, Donovan Scott, George Gaynes, Andrew Rubin, David Graf, Leslie Easterbrook, Michael Winslow, Debralee Scott, Bruce Mahler, Ted Ross, Scott Thomson, Brant von Hoffman, Marion Ramsey, Georgina Spelvin, Doug Lennox, George R Robertson, Don Lake, Michael J Reynolds, Joyce Gordon

Bokföringsprogrammet Mineko

vonadel
2021-10-04
Tyckte det var dags att se om denna klassiker. Responsen från biopubliken när det begav sig, har jag aldrig varit med om varken förr eller senare. Folk tjöt av skratt. Och jag var nog en av dem. Ett bevis på att humor i mycket är en färskvara. För det första hade den ju aldrig kunnat släppas idag mtp hur många som hade blivit kränkta. Men, tycker ändå den är lite smårolig emellanåt. Mycket nostalgi också förstås. 6/10
sodomiten
2020-07-21
Filmen är från 1984 men det känns som 1954.
larsen1976
2019-08-21
KULT!
päronanton
2019-06-29
Jag älskar den! En klassiker! Älskar detta med roliga karaktärer!
Rockylin
2016-06-13
En film som verkligen hade åldrats dåligt, tråkigt nog. Såg den för första gången nu, så den saknar därmed nostalgi-boostern och väldigt mycket slog bara helt fel i humorn. Nej bättre 80-tals komedier finns det att se tillbaka till än detta.
Rehn108
2016-04-18
Det är inte jättebra, men det är helt okej. Musiken är orimligt bra för att tillhöra den här filmen. I karaktärsgalleriet finns några bra personer, men huvudsakligen ganska trista sådana. Det är ändå lite intressant att se hela serien och se vilka karaktärer som återanvänds och vilka filmmakarna inser inte håller. De gör ett rätt bra urval i att inte återanvända de sämsta karaktärerna tycker jag.
wasteoftime
2016-04-14
Med nostalgins skimmer borta så är det tyvärr inte så bra som jag vill minnas ifrån barndomen. Även om jag sett den sedan dess också. Jag hade nog väntat mig att den skulle nå upp till en tvåa, men det gör den tyvärr inte riktigt. Den är inte dålig, men inte heller såpass nära bra att den ska få en tvåa. Den är okej, och det är inget fel med det. Ganska förnöjsam underhållning, och visst har den ändå en viss charm kvar - i alla fall för oss som växte upp med den. 0,0 på SH-skalan.
Tatty
2016-03-05
Hysterisk rolig och galen. Älskar denna allra bäst!
spielmitmir
2016-02-05
Föredrar egentligen Polisskolan 3, men detta är ju trots allt originalet. Blev lite chockad över sexistiskt skit som jag inte tänkte på som mindre men som känns helt fel och föråldrat vid en omtitt. De andra filmerna är mer förskonade från sånt.
92axha10
2015-11-10
Komedi är inte lätt. Jag skrattade däremot flera gånger under den här filmen. Den roade mig och gjorde därmed sitt jobb.