Poirot: Döden på Nilen

Under en semester i Egypten blir Poirot indragen i ett bråk mellan två föredetta vänner.

Originaltitel Poirot: Death on the Nile
Regissör Andy Wilson
Manus Kevin Elyot
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, 2000-tal
Skådespelare David Suchet, James Fox, Emma Griffiths Malin, JJ Feild, Emily Blunt, Judy Parfitt, Frances de la Tour, Barbara Flynn, Daniel Lapaine, Daisy Donovan, David Soul, Zoe Telford, Alastair Mackenzie

2018-01-11
David Suchet är enligt mig den enda Poirot. Denna version förhåller sig mycket väl till boken.
2018-01-06
Inte min typ av film, för långt tempo och seg!!!
2014-11-04
När det kommer till Agatha Christies stora produktion av böcker så står speciellt "Mordet på Orientexpressen" och "Döden på Nilen" ut som mästerverk, för mig. Med ett sådant grundmaterial är det svårt att misslyckas med en filmatisering. Denna gång når det inte upp till filmversionen från 1978 med Peter Ustinov som Poirot med detta är fortfarande förbannat bra. Kul är också att se skådespelerskan Emily Blunt i en av rollerna, innan hon fick sitt stora Hollywood-genombrott. 5-

2013-12-01
Svag i jämförelse med 70-talsversionen. Tänker gång efter annan på hur jag saknar olika skådisar. Men en trevlig Christie är det.
ulpe01
2013-09-13
Jo, rätt så bra. Många kända, bra skådisar höjer betyget till en trea.
Arensberg
2013-04-08
många kändisar, men lökigt trots
booby
2010-11-26
Storyn är bra, men det är ju mer Agathas förtjänst. Så när jag jämför denna filmatisering med 70-talets version så håller den inte. Det känns väldigt haspigt och flummigt. Se hellre den äldre årgången om du är sugen. För detta var inte bra alls.
ElizaRemar
2010-06-05
Briljant och sylvasst. Agatha Christies uppfinningsrikedom förbluffar mig ännu. Här är ett perfekt exempel av en situation där den till synes romantiska miljön är en stark kontrast till de mörka hemligheter som döljer sig i människors hjärtan. Ära åt David Suchet som alltid är klockren.
JakeandFatMan
2009-07-23