Poirot: Appointment with Death
Under en semesterresa till Jerusalem bestämmer sig Poirot för att besöka lord Boynton som tillsammans med sin son leder en arkeologisk expedition. Med på expeditionen finns också lord Boyntons dominanta hustru. När lady Boyntons hittas död är det upp till Poirot att hitta mördaren och det finns gott om misstänkta.

Originaltitel | Poirot: Appointment with Death |
Regissör | Ashley Pearce |
Manus | Guy Andrews |
Genre | Drama, Kriminalare, Mysterium, Thriller, 2000-tal |
Skådespelare | David Suchet, Cheryl Campbell, Christina Cole, Emma Cunniffe, Tim Curry, Paul Freeman, Mark Gatiss, Beth Goddard, John Hannah, Elizabeth McGovern, Angela Pleasence, Tom Riley, Zoe Boyle, Christian McKay |
Trots att jag verkligen uppskattar händelsernas miljö i form av Syrien på 1930-talet och att rollistan är fylld av extra välkända och kompetenta skådespelare så störs jag av hur lite filmens karaktärer fångar mig. Jag betraktar därför som en medelmåttig film under sin speltid men så kommer filmen sista ca 15 min där vi får historiens upplösning. En helt fantastisk upplösning och starkt slut som hugger i hjärtat. Ett slut väl värt att vänta på som höjer filmens kvalité som helhet ordentligt. 3+
Överlag så tycker jag inte att det finns så mycke mysigare saker att göra en söndagkväll än att krypa upp i soffan med en kopp te och se på Poirot. Över lag underhållande, men jag vill minnas att Just detta avsnitt var bättre än vanligt. Slår i alla fall Wallander med hästlängder!
Poirot är högklassig, men kan ha en tendens att bli smått långtråkig emellanåt, denna var dock inte det. Riktigt spännande!
Värd att se men jag tycker att Michael Winners version från 1988 (svensk titel Döden till mötes) är betydligt bättre. Både bättre story (utan så överdrivna effekter) och med bättre skådespelare som exvis Lauren Bacall och John Gielgud.
Lysande avsnitt. Mycket mer underhållade än filmversionen med Peter Ustinov. Upplösningen var fenomenal och skådespelarinsatserna var på topp, speciellt John Hannah och Elizabeth McGovern.
Den svagaste versionen av denna som jag sett. Känns nerklippt och lite osammanhängande. Men grundstoryn är trots allt bra.
John Hannah höjde betyget.
Jag tycker det är lite tråkigt hur de tar bort alla ledtrådar i filmatiseringarna av Poirot och Miss Marple.