Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Play


Tre unga pojkar blir anklagade för att ha misshandlat en lillebror till några okända pojkar och stulit hans mobiltelefon. De anklagade nekar och försöker visa sin oskuld. Men de blir övertalade att följa med för att "klara upp saken" med de fem okända pojkarna, samtliga med afrikansk bakgrund. Den rånade lillebrodern ska befinna sig i närheten och allt de behöver göra är att visa upp mobiltelefonen för honom. Om de inte har stulit telefonen så har de ju ingenting att oroa sig för, menar de. Trots att de svenska pojkarna förstår att det är de själva som kommer bli rånade följer de frivilligt med.


Originaltitel Play
Regissör Ruben Östlund
Manus Ruben Östlund, Erik Hemmendorff
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Anas Abdirahman, Sebastian Blyckert, Yannick Diakite, Sebastian Hegmar, Abdiaziz Hilowle, Nana Manu, Kevin Vaz, John Ortiz (II), Tobias Åkesson, Peggy Johansson, Johan Jonason, Martin McFaul, Lina Räftegård
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2069
Filmnummer 86586

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av steely_dan
Ruben Östlund är regissören som tog tag i kulorna på Filmsverige och vred om ordentligt med sin obehagligt realistiska film om grupptryck, “De ofrivilliga”. I hans tredje långfilm “Play” ligg...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2023-10-16
Obehag från ruta ett och en film att bli arg på - men av rätt orsaker. Välgjort men frustrerande och Östlund lyckas behålla filmens ton under den förhållandevis långa speltiden. Fascinerande då storyn är väldigt banal.
Ghostface
2018-11-01
Den statiska filmen drar rent tekniskt ner filmens tempo så att hos en annan regissör hade detta blivit olidligt segt att titta på. De sociologiska problem som filmen tar upp gör dock att man sitter kvar. Dialogen mellan de vuxna på slutet blir en perfekt slutkläm.
Barneyk
2018-04-03
Finns otroligt mycket att säga om den här och delvis är den verkligen sådär fantastisk som jag kan vänta mig av Östlund. Men samtidigt är den paketerad och presenterad på ett sätt som jag inte tar till mig och den är jobbig och tråkig att titta på i längden. Vilket iofs är en styrka, men jag uppskattar det inte riktigt här.
Rai
2018-02-08
Inte så tokig alls....
Memmem
2017-09-02
Vardagsrealism med obehagligt innehåll! Tre pojkar i 12-årsåldern blir antastad av fem större pojkar utanför en affär i en storstad. En av de fem ber att få se en av de tres mobiltelefon för att se om det är den hans bror blivit rånad på. Fler uppmaningar följer och de tre pojkarna vågar inte säga emot. Ingen vuxen i närheten ingriper. Denna film är en spelad, tänkbar dokumentär, där varje scen tyvärr är på tok för lång. I början känns filmen ovanligt realistisk, men efter en stunds tjatig handling, där filmen står och stampar, börjar den kännas overklig och spelad. Filmen hade kunnat klippas ner till drygt hälften. Skådespeleriet är bra till medelmåttigt. Mycket av pratet är svårt att höra. Kameran är ofta fokuserad på händelser utanför de viktiga, vilka man endast kan höra. Detta kanske är ett nytt grepp, men det gör bara filmen sämre. Jag såg denna film för jag var intresserad av guldpalmsregissören Ruben Östlund, men jag blev grymt besviken. Betyg: 1½+
AgnesPetter
2015-11-22
Otroligt, jag är mållös. det är sällan som filmer får en att KÄNNA saker på samma sätt som Östlunds filmer kan. han har en förmåga att lyckas rama in så sjukt subtila och igenkännande saker att jag är alldeles tagen. Så slående och pricksäker tematik, autentiskt manus och framförallt fantastiska skådespelare.
Korben_Dallas
2015-07-21
jävligt bra dialog i slutet mellan de vuxna, så jävla typiskt vuxna. Annars känns vissa grejer som clownen å indianerna som ett tecken på att Ruben blivit bortförd av aliens en gång å inget fel med de men de scenerna känns bara - va gör de där?
Powha
2015-01-14
Ett realistiskt äventyr, riktigt spännande. Lite långsamt, men klart sevärt.
ergopliroforia
2015-01-07
Det är svårt att se något progressivt i det här faktiskt.
Robodan
2014-09-20
Obehagligt och jobbigt att titta på, som alltid med Ruben Östlund. Det känns oerhört realistiskt. Det är också jobbigt med stereotyperna, vilket satte igång en rasande debatt om vad filmen egentligen ville visa. Östlund själv säger sig ha velat spegla problematiken i det samhälle dom låtit dessa killar så tidigt ta dessa stereotypa roller. Otroligt välgjort och tufft att se.
Visa äldre kommentarer »