Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Plan 9 from Outer Space


Världens kanske mest kända kalkonfilm. Rymdvarelser försöker väcka människornas uppmärksamhet genom att väcka upp lik från en kyrkogård utanför Los Angeles. Utomjordingarna har nämligen ett viktigt budskap till mänskligheten.


Originaltitel Plan 9 from Outer Space
Regissör Edward D Wood Jr
Manus Edward D Wood Jr
Genre Skräck, Science Fiction, 50-tal
Skådespelare Bela Lugosi, Gregory Walcott, Tom Keene, Duke Moore, Tor Johnson, Lyle Talbot, Criswell, Vampira, Dudley Manlove, Bunny Breckinridge
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2509
Filmnummer 3739

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av ray
Edward D Wood Jr är känd som den kanske uslaste filmregissören i filmhistorien, kalkonfilmens konung skulle man kunna säga. Hans filmer är så taffligt gjorda att det är ren och skär underhåll...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
Ett gäng utomjordingar från yttre rymden inser att människornas ständiga tekniska framsteg på planeten jorden kommer innebära ett hot för hela universums existens. De försöker gång på gång...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av von_fantasy
Ojoj... Filmen är... ja... jag är mållös... Vad ska man säga, man sitter och gapar hela filmen igenom. Det handlar om några rymdvarelser som försöker ta kontakt med jorden för att få oss at...   Läs mer »

Kommentarer


JohnTron
2021-04-06
Konstigt! Den blir bättre för varje gång jag ser den.
Starkbröl
2021-03-02
Det är klart den är dålig på en massa olika sätt men den är framför allt tråkig och meningslös. Det finns sämre filmer och det finns till och med sämre filmer som ändå är underhållande.
TFJ
2021-01-20
Nej, det finns sämre filmer som är mycket roligare att se...
produr
2019-05-26
Jag gillar filmen och den har sin charm och Ed Wood är en regissör att älska men det gör ju inte tyvärr plan 9 from outer space till en bättre film för det.
Stygga-Vargen
2019-05-26
Varken skitbra eller skitdåligt. Ger den en 3:a då den är underhållande och både Bela Lugosi och Tor Johnson gör bra ifrån sig och dessutom är den ganska snyggt filmad. Glad att jag såg den även om jag tvivlar på att jag kommer se om den i framtiden. Klart sevärd.
MrBlonde
2017-05-05
Why all the hate? Känns sm en film man sågar bara för principens skull. Själv tycker jag den är charmig. Totalt katastrofalt dåliga skådespelarinsatser och effekter, absolut. Men nog är den underhållande rakt igenom?
Hypostas
2016-03-14
Tor Johnson från Kalmar dominerar i den här filmen.
pampj
2015-12-08
Den absolut mest klockrena etta jag satt. Den var mycket underhållande att se med några vänner just för att den är så ökänt usel. Värd att se bara för att såga.
Zipper
2015-07-08
Det är så uselt, men tyvärr kan jag inte ens skratta åt eländet utan plågade mig igenom filmen. Var tvungen att ta tre långa pauser för att orka.
Krille80
2014-11-15
Denna film räknas av de flesta som har sett den som den sämsta film som har gjorts och regissören Ed Wood ses som den sämsta regissören genom tiderna. Jag tillhör dem som tycker att den är helt katastrofalt utförd och med ett katastrofalt resultat men kul.
Visa äldre kommentarer »