Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse


För den bufflige men ändå charmige kaptenen Jack Sparrow är Karibiens kristallklara vatten som en enda stor lekplats full av äventyr och mysterier. Jacks idylliska liv kapsejsar den dag då den girige Kapten Barbossa stjäl hans ögonsten, skeppet The Black Pearl. Barbossa attackerar sedan staden Port Royal och kidnappar guvernörens vackra dotter Elizabeth Swann. Elizabeths barndomsvän Will Turner beslutar sig för att tillsammans med Jack beslagta den brittiska flottans snabbaste skepp HMS Interceptor i ett vågat försök att rädda henne och samtidigt återta The Black Pearl.


Originaltitel Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Regissör Gore Verbinski
Manus Ted Elliott, Terry Rossio
Genre Action, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush, Keira Knightley, Jack Davenport, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Damien O'Hare, Giles New, Angus Barnett, David Bailie, Michael Berry Jr, Isaac C Singleton Jr, Kevin McNally, Treva Etienne, Zoe Saldana, Guy Siner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 36161
Filmnummer 14234

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av floff
Will Turner (Bloom) följer efter kidnappade Elizabeth (Knightley) för att rädda henne från elake piratkaptenen Barbossa (Rush). Barbossa är ute efter att bryta en lång förbannelse som vilar öv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Gore Verbinski har regisserat den här produktionen som baseras på Walt Disneys historia med samma namn. Ett underhållande actionäventyr med pirater, förbannelser och myterier. Dock finns det en m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Sannisen
Jack Sparrow är en lustig prick som blir förbannad när Kapten Barbossa stjäl hans skepp, The Black Pearl. Barbossa attackerar staden Port Royal. Där kidnappar han också Elizabeth Swan. Hon är d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Gore Verbinski som även är auktuell med nyinspelningen av The Ring (på DVD/VHS) kastar sig här in i en Walt Disney/Bruckheimer produktion och då brukar vi veta vad som väntar; mycket moralpredik...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Tinuvíel
Född 1985 verkar det som om jag missat piratgenrens storhetstid, för många, långa år sedan. Kanske var det ingenting att gå miste om, vad vet jag, men \"Pirates of the Carribean\" får mig att m...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Skosnöre
Pirates of the Caribbean handlar om ett stort gäng pirater i 1700-talets Karibien. Kaptenen Barbossa (Geffory Ruch) och hans besättning atackerar staden Port Royal, och kidnappar Guvenörens dotter ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av cineasten89
Trots att jag läst och hört negativa kritiker på den, så såg jag den ändå och blev verkligen imponerad. Den var bättre än vad jag trott men ingen mästerverk. Det är en hyfsat underhållning...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Pedro
Att ta sig an en genre som roat och fascinerat publiken i decennier kräver mod, skicklighet och självdistans. Att spela in en piratfilm idag fordrar en balansgång mellan allvar och humor, en balans...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av billybob
Denna film hade egentligen inte ens fångat mitt intresse om det inte vore för min galna lillasysters helt obotliga förälskelse i Johnny Depp. Jag lyckades missa den på bio, men blev rent ut sagt ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ontherocks
En av mina akilleshälar är kostymfilmer. Fråga mig inte varför. Det finns något visst med hattar, stora klänningar och män i peruk, men framför allt är det något visst med värjbataljer, kan...   Läs mer »

Kommentarer


Jonkenstein
2021-12-02
En solkar femma. Den bästa piratfilmen som någonsin gjorts. Ingen tvekan om det. Har du inte sett den? Se den NU!
dudson
2020-07-07
En delikat sjörövar/matine rulle som tog vid i början av 2000-talet. En väldigt svår genre att göra trovärdig och snygg/ Då det misslyckades fatalt med 96"års Cutthroat-Island. Men detta är verkligen en nytändning. något lite väl lång dock. Nåväl, snygga effekter för att vara fr 03. Sen en energifylld Depp som verkar ha skapligt skoj/ Man kan verkligen fatta att det gjordes sååå mååångaaa uppföljare...3+
Zebulonm
2019-09-21
Riktigt bra matinerulle. Depp är grym.
päronanton
2019-03-23
Verkligen riktigt bra!
Nalleman
2019-01-17
Ojojoj vilken överreklamerad film.
Rai
2018-02-09
Jag bara avskyr dom här löjliga filmerna. Det här är riktigt Hollywood trams!!!
Tsurugi
2017-06-15
Svag fyra.
deswhip
2016-09-05
Den var underhållande, rolig och speciell när den kom så den förtjänar en trea. Nästkommande filmer däremot lyckas inte ta det vidare på ett bra sätt.
Stygga-Vargen
2016-07-21
Johnny Depp är en av mina favoritskådisar men det här är måste nog vara den sämsta filmen han medverkat i! Den är bara fånig och överdriven och särskilt underhållande är den inte heller!

2016-03-12
Excellent!
Visa äldre kommentarer »