Pippi Långstrump på de sju haven

Pippi och hennes vänner Tommy och Annika sticker till Söderhavet för att rädda pappa Långstrump som sitter fånge hos sjörövare.

Originaltitel Pippi Långstrump på de sju haven
Regissör Olle Hellbom
Manus Astrid Lindgren, Olle Hellbom
Genre Familjefilm, Äventyr, 70-tal
Skådespelare Beppe Wolgers, Martin Ljung, Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg, Jarl Borssén, Staffan Hallerstam, Tor Isedal, Håkan Serner, Öllegård Wellton, Fredrik Ohlsson, Nikolaus Schilling, Wolfgang Völz, Alfred Schieske

Skapad 2019-12-18 av Stygga-Vargen
Vår käre Astrid Lindgren har skrivit många klassiska berättelser och regissören Olle Hellbom har gjort många klassiska filmatiseringar av hennes berättelser - en av de filmerna kom 1970 och het...   Läs mer »

Zacke96
2024-09-28
Älskade filmen som barn och tycker den fungerar bra än idag. Den är charmig, underhållande och manuset är lite bättre än pippi på rymmen. De negativa är väl att den känns väldigt hastigt gjord, vilket tyvärr Olle Hellbom filmer ofta gör. Han är verkligen ingen dålig regissör, men ibland känns det lite som han nöjer sig med första bästa tagning. Med det sagt så tycker jag ändå det är en bra barnfilm och en klassiker som jag tror barn i alla tider komma gilla. Bli en svag fyra är med.
Ful_fisk
2022-04-27
En fin äventyrsfilm för barn som håller god klass och underhållning rakt igenom. Brukar inte ha något emot de simpla effekterna i Astrid Lindgren-filmerna, och inte här heller, däremot tycker jag det känns tråkigt att de i ett piratäventyr aldrig satte ett riktigt skepp i vatten, utan bara använde en massa uppenbara små modeller som inte alls fyller illusionen. Men fan, som barn tänkte jag aldrig ett dugg på det, så jag kan nog se mellan fingrarna på det också. De faktiska inspelningsmiljöerna, däremot, måste ändå applåderas och känns satsiga. Allt som allt en ganska annorlunda film från både TV-serien och psyktrippen Pippi på rymmen. Håller bra för barn än idag. Jag vågar mig på en fyra, även om det lätt hade kunnat bli en trea också. Vi får ju trots allt inte glömma Georg Riedels odödliga låtar.
myslas
2020-05-07
Martin Ljung är rätt jäkla kul ändå.
2021-04-16
Ok, får väl medge att just denna film funkar att titta på...
2017-06-17
Nu har jag precis sett om den för första gången på åtskilliga år och den är faktiskt precis lika bra idag som den var då. En svensk klassiker.
larsen1976
2014-04-28
Hade jag sett den här som liten hade den nog fått ett mycket bättre betyg.
Djason
2013-02-01
Var bra och spännande som barn, nu är den bara föråldrad känns det som, och de som spelar Tommy och Annika är mest bara jobbiga.
elzplz
2012-08-14
pippi <3 minns att jag tyckte hon var såå modig när hon smög runt bland kanonerna och snodde mat från de snarkande sjörövarna.
Xenox
2012-07-12
En av de bästa barnfilmerna någonsin. Fantastiska karaktärer och otroliga miljöer. Sådana här barnfilmer görs inte idag.
Noseman2005
2012-02-11
Egentligen en trea, rent kvalitativt, men den är lättsedd och behaglig och när man tvingats se den ett antal gånger upptäcker man att den växer.