Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Pingvinresan


Dokumentär om vandringen kejsarpingviner gör varje år. Pingvinerna vandrar söderut, dit där de en gång föddes, för att hitta en partner och föröka sig.


Originaltitel La Marche de l'empereur
Alternativ titel The Emperor's JourneyMarch of the Penguins
Regissör Luc Jacquet
Manus Luc Jacquet, Michel Fessler
Genre 2000-tal, Dokumentär
Skådespelare Charles Berling (röst), Romane Bohringer (röst), Jules Sitruk (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2815
Filmnummer 34765

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Darn
2015-05-23
Det går inte att ta ifrån filmen sitt, antar jag, unika filmdokument, vilket är i en klass för sig. Men eftersom jag såg den med ett berättande manus fick den en helt annan förlöjligande och barnslig vinkling som bara blev pinsam och direkt osmaklig. Det känns långsökt att det bara skulle gälla den svenska versionen, men nog skulle det vara spännande att se den med den amerikanska berättarrösten, eller varför inte på originalspråket, för att se om upplevelsen skiftar därefter.
Brinck
2015-01-22
Fantastisk film. Otroliga bilder, en oväntat intressant historia och Morgan Freemans röst - mer behövs uppenbarligen inte.
Krille80
2014-12-01
Vilken helt otrolig filmupplevelse denna dokumentär erbjuder. Fotot, regin, klippningen är fantastiska och lägger man sedan till Morgan Freemans fantastiska berättarröst så är det så nära perfektion man kan komma. Jag engagerade mig något otroligt i pingvinernas hårda liv och var helt förlorad. Man skrattar och gråter verkligen här. Mästerverk!
Rehn108
2014-08-28
Fin förstås, men jag hade räknat med att vi skulle få se en lite mer lättsam avvikelse från standardutförandet av en naturfilm. Den här var dock en sedvanlig naturfilm på alla sätt. Lite tråkigt, och inget jag skulle ge en Oscar för bästa dokumentär. Sedan får jag väl skylla mig själv att jag undervisat kring livet i Antarktis och inte fick speciellt mycket ny info till livs...
Lurvtuss
2014-02-12
Jättemysig dokumentär om världens häftigaste djur! ?
Molestaire
2013-09-08
Härliga bilder, skönt med en något lekfullare dokumentär och med en lite folkligare berättare.
JimCarrey
2013-02-14
Väldigt väldigt mysigt
Hogman
2013-01-08
Då fick man en lektion i pingvinkunskap. Lite långtråkigt ibland, men samtidigt ett bra foto och en fascinerande historia.
Jonathan89
2012-07-06
Jag är glad att den fick en Oscar för Bästa dokumentärfilm, men jag tyckte inte att den var värd det.
jingoo
2012-04-10
Snygg och fascinerande men ibland blir det lite för mycket av det goda, det blir lite långtråkigt. Lite ojämn kvalitet på bilden, ibland känns det HD och ibland inte. Såg det franska originalet med soundtrack av Emilie Simon. Valde också att köra ljudspåret utan berättarröster, vilket nog var till filmens fördel?
Visa äldre kommentarer »