1.5
1.5
The Philadelphia Experiment
Ett hemligt forskningsprojekt försöker återuppliva andra världskrigets Philadelphiaexperimentet, som var ett försök att göra krigsfartyg osynliga. När experimentet lyckas för det även tillbaka det ursprungliga skepp som försvann under det första testet 1943. Men något har gått fel då det för med sig död och förstörelse. Det är upp till den enda överlevande från det första experimentet och hans barnbarn att stoppa förödelsen innan det är för sent.
Originaltitel | The Philadelphia Experiment |
Regissör | Paul Ziller |
Manus | Andy Briggs |
Genre | Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Nicholas Lea, Michael Paré, Ryan Robbins, Emilie Ullerup, Gina Holden, John Reardon, Malcolm McDowell, Marsha Regis, Chad Krowchuk, Allison Hossack, Tom McBeath, Dean Redman, Mark Pawson, Lauro David Chartrand-DelValle |
Modernare version än föregångarna, men lyckas väl inte direkt att övertyga alls.
Enbart tråkig.
I detta fall borde man åtminstone haft som målsättning att överträffa originalet, men det gör man inte. Känns lite "hemvideo" med DSLR-kamera och amatör-effekter som egentligen inte håller. Men jag gillar Nicholas Lea och Emilie Ullerup som gör sympatiska karaktärer. Det finns små okonventionella inslag som kan uppskattas. Blir svårt att sätta en tvåa dock.
Inte så genomusel som en del betyg gör gällande, går att orka sig igenom utan problem.
Sämre än originalet, men knappast nån katastrof. Jag förväntar mig inget mer än ett okej tidsfördriv av en sån här film, och det fick jag. Historien är i grunden helt okej, och överlag är allt bättre genomfört än vad sådana här filmer brukar vara, framför allt ser filmen bättre ut visuellt än vad de brukar göra på den här budgetnivån. Kul att Michael Pare får vara med även denna gång dessutom. Manuset har ju givetvis sina brister dock, skurkarna beter sig t.ex. väldigt korkat på ett sätt som varken känns kul eller logiskt. Här bryr man sig inte om att ge dem några motiv till sitt handlande, de bara handlar så eftersom handlingen kräver det. Man gör inte mycket av själva tidsrese-aspekten heller, när den första förvirringen ha lagt sig så finns det sen inte mycket som påminner oss om att vår manliga huvudperson faktiskt kommer från en annan tid. Lite lustigt också med filmer som helt kallt räknar man att publiken inte kan räkna. Stabil tvåa
Intressant ämne men herregud vad dåligt utfört
Det här är som att slänga in B-porrskådisar med farsan från 7th heaven i en taskig 24 möter Fringe utan manus. Ingen agerar rationellt och specialeffekterna gjorde mig stundvis riktigt illamående, av äckel, inte av djup.
Kan rekommendera den här filmen till den som känner att Jean-Claude Van Damme är lite för high-grade när de rökt sönder skallen och vill testa hur långt bängteorin och dålig film kan dras...