Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Phantom of the Paradise


Swan är en mäktig impressario som både stjäl ett musikstycke från rockmusikern Winslow Leach och sätter dit honom för ett brott han inte begått. Men Winslow lyckas rymma från fängelset.


Originaltitel Phantom of the Paradise
Alternativ titel Phantom, Phantom of the Fillmore
Regissör Brian De Palma
Manus Brian De Palma
Genre Komedi, Musikal, Skräck, 70-tal
Skådespelare Jessica Harper, Paul Williams (III), William Finley, George Memmoli, Gerrit Graham
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 393
Filmnummer 7476

Recensioner

Skapad 2004-08-04 av BobbyPeru
Brian De Palma hann med mycket innan han skapade sitt genombrott Carrie, från boken av Stephen King. Han är mannen som upptäckte Robert De Niro - inte Martin Scorsese, alltså. Han gjorde några s...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2021-09-06
Vilken skön film o mycket bra musik i den oxå.
Jansmyr
2019-01-22
Vilket storverk! Tolkningar av klassiska berättelser riskerar alltid att bli stolpiga och bundna av grundmaterialet. Phantom Gör Fantom på Operan till sin egen grej och slänger in både Faust och Dorian Grey. Smart val! För väl är väl Fantomen en ganska slaffsig kärlekshistoria? Och att Fantomen här får kontrasteras mot någon som är ännu smartare och elakare blir mer spännande än när han får slåss mot en stackars vit riddare. Filmen är förutom sång och underhållning ganska skrämmande. Inte för sina specialeffekter utan på grund av hur elak den är mot sina karaktärer. Jag tror knappt någon karaktär är med om något positivt i hela filmen.
Dele
2018-02-04
Relativt underhållande.
Kimchi
2016-10-04
Det är inte bara 3or som kan skilja sig, även 5or kan vara rätt olika. Jag vill inte kalla den här ett mästerverk i samma bemärkelse som filmhistoriens mer kända verk men när man blir så här upprymd av en film och genast känner att man vill se den igen, ja då tycker jag att den oxå förtjänar högsta betyget. Musiken förtjänar också att nämnas. Ett av de bästa soundtracken jag hört
Stygga-Vargen
2016-07-31
Grymt bra och tuff nytolkning av Fantomen på Operan! Mycket bra musik också!
Raimo_1985
2015-10-07
Galen tokfilm! Svag femma, om man kan ge sådana. Satt och såg om scener direkt efter filmen var slut och grejer. DET händer inte ofta. Kände f.ö inte igen en enda skådis i denna film.
jingoo
2014-11-03
Pluspoäng för introröst av Rod Serling.
jingoo
2014-11-03
Jag gillade detta av någon anledning. Härlig tragikomisk stämning med en fantastisk Fantom. Musiken passar filmen och höjer stämningen.
Robkiller
2014-01-19
Musikalskräck eller vad man nu ska kalla det här. Fanns väl inte så mycket att få ut av denna egentligen. Rätt usla skådespelare, riktigt dålig musik för det mesta; även om det fanns en bra låt och en handling som aldrig blir intressant. De som var med när den kom kan nog gilla den mer dock...

2012-09-11
Jo jag förstår att den borde få kultpoäng, men om man inte tar med kultpoängen blir det en tvåa
Visa äldre kommentarer »