Perfect Sense
En kock och en forskare förälskar sig i varandra medan en epidemi utbryter som berövar människor deras sinnesintryck.

Originaltitel | Perfect Sense |
Regissör | David Mackenzie |
Manus | Kim Fupz Aakeson |
Genre | Drama, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Ewan McGregor, Eva Green, Connie Nielsen, Ewen Bremner, Stephen Dillane, Denis Lawson, Alastair Mackenzie |
Grym film som får en att fundera vidare, både på hur man själv skulle reagera, människors anpassningsförmåga och reaktioner när de blir hotade eller rädda.
Skådespeleriet är det allra bästa.
En fullkomligt lysande idé som hade kunnat bli årtiondets viktigaste film, men som landar i ett närmare episkt magplask. Kasst manus, kass regi och klent skådespel (i synnerhet av Eva Green). Men hur misslyckat det än må vara så vilar något fullkomligt genialt i filmens unkna skugga, och det går inte att bortse från. (6-/15)
Fastnade ganska snabbt i storyn, som får en att tänka till lite. Tragisk, men vacker. Gillade den mer än jag trott att jag skulle göra. Bra skådisar också.
Det här kändes alldeles för konstlat och verklighetsfrämmande för att jag skulle bli berörd i själen. Eva Green visar brösten som vanligt, men det gör ju knappast filmen bättre.
Deppig, sorglig och den lyckades beröra mig.Kanske inte särskilt oväntat slut men väldigt bra ändå. Epidemin i filmen är både obehaglig och intressant. Eva Green leverar som vanligt och det var kul att se McGregor och Ewen Bremner i samma film igen. En av de bättre kärlekshistorierna jag har sett.
Alltså vilken tokig idé, men ack så bra! Vill se den igen igen igen!
Obehaglig och tankeväckande mysterium med fantastiskt foto o soundtrack. Utan både zombies och krigisk apokalyps var detta ett kusligt experiment om människans villkor. "There is only Love?" Stark Fyra.
Filmen dröjer sig kvar och blir bättre ju mer jag tänker på den. Hade kunnat bli ett mästerverk om man hade lyckats skildra relationen mellan de två svårt-att-binda-sig-personerna bättre och djupare.
Hade gärna stängt av mina sinnesintryck under den här filmen.
Kände mig bedrövad under hela filmens gång men också till ro över att man kan beskriva livet så kliniskt utan att de vare sig blir cyniskt eller mjäkigt, de bara är korrekt. Rak 4:a, Eva är Eva och de är så jag vill ha henne.