Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Perfect Blue


Mima lämnar idolbandet CHAM för att göra solokarriär. Detta har större inverkan på hennes liv än hon kunnat ana. Ett före detta fan börjar följa efter henne var hon än går, den psykiska pressen blir allt hårdare och mardrömmarna allt värre. "Perfect Blue" är en anime om verkligheten omkring Mima ur hennes egna perspektiv.


Originaltitel Perfect Blue
Regissör Satoshi Kon
Manus Sadayuki Murai
Genre Fantasy, Animerad, Anime, Thriller, 90-tal
Skådespelare Junko Iwao (röst), Rica Matsumoto (röst), Shinpachi Tsuji (röst), Masaaki Ôkura (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1812
Filmnummer 4870

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BarryHero
2022-12-01
Tack till Filmstaden som visade denna pärla från 1997. Första halvan är riktigt bra, och då kan man fortfarande hänga med i handlingen. Därefter blir det betydligt svårare och det går inte riktigt att greppa vad som är verklighet och vad som är fantasi. Fina animationer, absurda och roliga karaktärer, och ett mysterium som definitivt har David Lynch-vibbar. Ser gärna mer av Satoshi Kon.
Barneyk
2020-08-14
Det är svårt med sådana här filmer där en inte riktigt vet vad som är på riktigt men Satoshi Kon lyckas verkligen hålla rodret hela vägen igenom, jag känner mig aldrig helt lost utan allt känns riktat. Det blir en obehaglig stämning och känslan av att förlora sig själv och kämpandet för att komma ifrån det funkar liksom verkligen. Det blir en fyra för jag var verkligen engagerad och kände mig så inne i Mimis känslor.
Engravadlax
2019-02-03
Kreativt animerad, dåligt skriven.
JonteW
2015-02-18
Satoshi Kon's regidebut och den enda han inte skrev själv. Men Kon's stilsäkra surrealistiska berättande vilar dock säkert över denna omtumlande thriller.
BrutusBeefcake
2015-01-26
Fantastisk thriller med hög spänning och symbolik samt surrealism som är väldigt greppbar. Tung med råa scener och kanske den äckligaste karaktären jag sett i en film. Helt klart den bästa anime-filmen jag sett. (11+/15)
MaxMackan
2014-07-09
Den är verkligen som en prototyp för vad som komma skall ifrån Satoshi Kon. Det psykologiska twistandet och Lynch-liknande sättet att utmana tittaren är där men inte helt förfinat ännu. Samtidigt har den en på många sätt simplare ramberättelse. Slutet blir för rörigt för mig men jag gillar den fortfarande riktigt mycket.
hasslinger
2014-04-14
Direkt efter filmen tänkte jag att det var en fyra, men nu någon dag efter så inser jag att det är nog bara en trea. Dock helt klart sevärd!
Jämte
2014-01-02
Mmm, ovanlig anime. Vet inte om jag gillade den så särskilt mycket dock. Nja, en svag trea för att den överraskade mig.
Redfield4ever
2013-12-07
Mitt betyg kanske influeras lite av att jag visste twisten redan innan jag såg filmen, men "Perfect Blue" är fortfarande en imponerande skruven berättelse på många sätt. Den är obehaglig att ta del av. men jag känner mig efter allt är färdigt ganska oberörd till slutresultatet. Det är nog ingen film jag kommer se om på ett tag. Men ett plus är att all J-pop är ganska awesome.
luxlisbon
2013-03-18
En film som skiljer sig från mängden. Annorlunda och väldigt bra.
Visa äldre kommentarer »