2.4
2.4
Pentagrammorden
En massmördare grips av polisen Logan. Vid avrättningen åkallar fången onda makter och istället för att dö begåvas han med The First Power - odödlighet. Logan tar på nytt upp jakten - men nu med en motståndare vars grymhet och kraft är minst sagt omänsklig...

Originaltitel | The First Power |
Regissör | Robert Resnikoff |
Manus | Robert Resnikoff |
Genre | Thriller, Skräck, 90-tal |
Skådespelare | Lou Diamond Phillips, Tracy Griffith, Jeff Kober, Mykelti Williamson, Elizabeth Arlen, Dennis Lipscomb, Carmen Argenziano |
Riktigt tunt och tramsigt manus i direkt-till-video (som det hette på den tiden) produktion. Åldern har inte heller varit snäll mot den.
Phillips har svårt att bära en huvudroll, men det händer så mycket runt omkring så det gör inte så mycket. Fartfylld mördarjakt med några scener som känns lagom genomtänkta. Högt underhållningsvärde.
Nja alltså. Handlingen har ju lite väl mycket luckor och det lyckas aldrig bli spännande.
Återuppståndelse av en mordisk satanist... som nu måste stoppas... hyfsat lågbudget 90-talare med ologisk handling och risiga skådespelare... fanns väl inte direkt något bra med detta, men trots det så rullar den på och är inte helt ointressant.. får duga.
Lever mycket på 90-talscharm och några fina scener. Annars knasigt manus och löjligt mot slutet. Uteliggartanten liksom...?! Suck.
Skapligt högt underhållningsvärde i den här övernaturliga thriller. Stelt skådespeleri och småslappt manus vägs upp av ett par-tre överraskande bra scener.
En av få skräckfilmer jag gillar, konstigt nog. Det är den här filmen, The Others och Coraline som faktiskt fått mig känna en kuslig känsla.
En film som verkligen är egen! känns som jag har en hat/kärlek. den är varken direkt bra eller dålig. utan rejält speciell och annorlunda som är värd en chans om man är film tokig.
Trailern är faktiskt ovanligt bra för den här typen av film:
Gillade verkligen den här filmen när jag var yngre. Nu kändes den mest som en medioker b-thriller. Ganska uddlös faktiskt men hyfsat spännande ändå.