Pensionat Paradiset

Stockholms högdjur tillbringar sommaren i skärgården på pensionat Paradiset, där Elvira Pettersson styr med järnhand. Hennes assistent, Lotta, säger upp sig, men glömmer att slå av strykjärnet så Lottas bror smyger in på natten för att slå av det. När han blir upptäckt försöker han att lura i dem att han är den stora operasångare som de alla spänt har väntat på.

Originaltitel Pensionat Paradiset
Regissör Weyler Hildebrand
Manus Artur Enell, Robert Wahlberg
Genre Komedi, 30-tal
Skådespelare Thor Modéen, Maritta Marke, Linnéa Hillberg, Julia Cæsar, Carl Hagman, Nils Ericsson, Lili Ziedner, Greta Ericsson, Carl-Gunnar Wingård, John Botvid, Bullan Weijden

DrVergerus
2023-11-09
Underbar klassiker med några av våra främsta inom lustspelsgenren. Tål att avnjutas gång på gång.
BjörnBandhund
2021-07-12
Ganska usel film egentligen, men det är ju just det som är charmen. Ettan är stark tack vare Thor Modéen och Julia Caesar. Annars hade den varit överstruken.
Visse93
2020-10-02
En mycket bra klassisk pilsnerfilm med Thor Modéen
2017-07-12
Denna gång får Thor Modéen dålig uppbackning av övriga skådespelare och det faktum att humor lyser med sin frånvaro i ett manus som av Åsa-Nissekvalitè gör att jag inte kan ge detta godkänt. Som sagt är de enda höjdpunkterna Thor Modéens trolleriscen och mexikanarsång.
Andravåningen
2017-03-28
Jag är nära att ge en etta till den här filmen med tanke på vad den står för och hur den ynglat av sig i gräsliga filmserier som pågått in i detta århundrade, men den har ett par underhållande scener (de två jlam nämner).
FabianBom
2016-04-19
En av tidernas överskattade pilsnerfilm, mångas favorit, men jag tycker den är överskattad, men ej dålig, men helt ok underhållande komedi, med Modéen i storform.
jlam
2015-10-04
Thor Modéens trolleriscen och mexikanarsång är höjdpunkter i denna gamla sommarbuskis, men bussigare än så här kan jag nog inte vara. Sicken slump att medhjälparen Nisse var en kopia av Åke Söderblom.
pufred
2014-12-29
Svensk filmhistoria: taffligt, överspelande och utomordentligt fånigt.-2
anna_pannan
2014-03-25
Alltså tekniskt sett är den ju jätteful, men jag skrattade ändå förvånansvärt mycket åt de många gånger oerhört simpla och uppenbara skämten. Älskade båtjaktsscenen.
iBoy
2013-04-25
Verkligen svår att betygsätta. Poängen är ju att det skall vara roligt, och det är det. I alla fall ett tag... sedan blir det mest plågsamt. Jag tror i alla fall att den är roligare idag än va den var när den kom. Kan inte bestämma mig om det är en bra grej? Hur som är de ett filmtekniskt vrak av skit, som är kul att titta på.