Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Pensionat Oskar


Runebergs, en på ytan vanlig trebarnsfamilj, med radhus och bastu i källaren, reser till stugbyn Pensionat Oskar på semester. Under vistelsen där blir det allt tydligare hur olyckliga makarna Rune och Gunnel är med varann. Rune tvingas på allvar ifrågasätta sitt liv, när han träffar den unge Petrus, som lockar honom med sin magi.


Originaltitel Pensionat Oskar
Regissör Susanne Bier
Manus Jonas Gardell
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Loa Falkman, Stina Ekblad, Simon Norrthon, Philip Zandén, Sif Ruud, Ghita Nørby, Ingvar Hirdwall, Ulla Skoog, Per Sandberg, Anna-Lena Hemström, Claire Wikholm, Per Eggers, Jakob Eklund, Bengt Blomgren, Kalle Eriksson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2025
Filmnummer 3794

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2023-08-20
Miljöfotot och drömscenerna är vackra, och stundtals är det väl ett småcharmigt tidsdokument över 1995, men dialogen är usel och alla vuxna extremt osympatiska. Trollkonsterna är löjliga och den hittar inte balansen mellan fars och drama, "vuxen homoversion av Sunes Sommar" var en träffande beskrivning. Ibland är inte trean helt avlägsen, men det är ändå en stark tvåa.
Bumbi78
2022-03-19
Ekblads fru hade passat bättre i en skräckfilm så otäck som hon är. Fars blandat med drama som funkar stundtals, men blir ofta löjligt.
Ful_fisk
2021-08-21
Njae, jag vet inte. Bra skådisar och så, men storyn engagerar aldrig riktigt. Känns lite för flamsig för att bli ett bra drama och för icke-rolig för att bli en bra komedi. Och varför ser den ut som en 90-tals-barn och ungdoms-serie? Gillade inte alls stilen, tyckte inte den såg bra ut. Kanske är det det som skaver? En besvikelse efter fina Freud flyttar hemifrån. Stina Ekblads spya i vispgrädden är behållningen i en ganska svag, om än inte helt hopplös, rulle.
Roswall
2018-08-01
nej, besviken på denna.
Hengman
2017-12-16
Falkmans överspel för tankarna till buskis. Men efterhand blundar man för det och kan avnjuta en grym 90-talsrulle. Som en vuxen homoversion av Sunes Sommar.
Rai
2017-10-30
För att vara Jonas Gardell verk, tycker jag den här filmen är riktigt bra och både Loa Falkman och Stina Ekblad gör fantastiska roller...
andmoreagain
2015-09-02
Jag håller med, det här är Loa Falkmans film. Har alltid gillat honom som skådis och det här är ett kraftprov. Annars är filmen i sig lite knepig...man kan diskutera om Simon Norrthon passar som böghunk och Phillip Zandén som en farsartad Hitler-föreståndare på pensionatet??? Samt att den stereotypiska kritiken mot Svensson-livet känns...ja, som sagt, ytterst stereotypisk. Men ändock rätt underhållande tack vare Loa.
marxwickstrom
2015-04-19
Svag 4a! Falkman är satans bra! All respekt för denna komplexa, djupt sinnliga rollprestation!
eyescan
2014-03-02
Loa Falkman är fantastisk här. Svag 4:a blir betyget.
Simpe3
2013-07-10
Nä.
Visa äldre kommentarer »