Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Pearl Harbor


Pearl Harbor handlar om två våghalsiga unga piloter i det amerikanska flygvapnet, och den vackra och modiga sjuksköterskan Evelyn Johnson, som tjänstgör i den amerikanska flottan. Inte bara deras liv utan hela världshistorien förändras när 183 japanska bombplan dyker upp vid horisonten. Detta är en berättelse om ett katastrofalt nederlag, heroiska hjältedåd, personligt mod och om överväldigande kärlek med kriget som skrämmande bakgrund.


Originaltitel Pearl Harbor
Regissör Michael Bay
Manus Randall Wallace
Genre Drama, Action, Romantik, Krig, 2000-tal
Skådespelare Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Cuba Gooding Jr, Jon Voight, Alec Baldwin, Tom Sizemore, William Lee Scott, Ewen Bremner, Jaime King, Catherine Kellner, Jennifer Garner, Michael Shannon, Dan Aykroyd, William Fichtner, Colm Feore, Mako, Matthew Davis, John Fujioka, Cary-Hiroyuki Tagawa, Reiley McClendon, Jesse James, Scott Wilson, Sara Rue, Kim Coates, Tony Curran, Nicholas Farrell, Leland Orser
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22607
Filmnummer 2213

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av rikirock
Michael Bays storslagna mästerverk om en händelse under andra världskriget, när japanerna invaderade Pearl Harbor. Detta är en tragisk, sann händelse som Bay har fångat med en stor känsla som ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av gnoff
Jag såg den inte på bio, jag hyrde den inte då den kom, inte har jag köpt den, inte ens lånat den av några av mina tillika filmgalna vänner då alla verkar undvika denna film. Men så kom då...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av cineasten89
Såg den på bio, men blev relativt besviken. Jag trodde det skulle bli ett intressant krigsfilm, men istället blev det en snyfthistoria som förstör hela filmen. Om man hade bortsett från snyfthi...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av othis
Pearl Harbor var katastrofen som tvingade in USA i andra världskriget, och symbolen för de fatala felbedömningar som ledde till att Japan med ett enda slag kunde slå ut praktiskt taget hela den am...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Rollywood
Pearl Harbor är en mycket underskattad film då den fick mycket dålig kritik när den kom. Kritikerna tyckte inte den var upp till förväntningarna då den skulle bli ett nytt mästerverk i stil me...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2021-01-17
Ser att andra skribenter varit inne på samma sak, filmen pågår alldeles för länge och en timme kortare hade inte gjort nåt. Men attacken mot Pearl harbor är i sig värd en stark 4a. Man kan tycka att atombomberna som senare föll över japan borde tagits upp här, men då hade USA framställts som blodtörstiga.
fridenpaden
2018-08-25
Varför skulle den japanska flottan ha en kalender på engelska? Har dragit mig i 17 år och hade hoppas få se en kortare version är 3 timmar. Om jag sett den direkt på VHS hade jag i varje fall kunnat snabbspola en del.
Rai
2017-10-01
Gäsp....
Tatty
2017-01-01
Stark film och ganska bra trots jag inte gillar såna här filmer. Ben Affleck och Josh Hartnett är så bra i filmen. Sorglig är den till och med.
cannibalrice
2016-03-06
För mycket propaganda som sätter sig som en slemmig klump i halsen.
Krille80
2014-10-26
Antingen ska man välja att göra en krigsfilm eller romantisk film. Försöker man kombinera båda krävs det skickliga skådisar och ett bra manus vilket saknas här. Nu gick alla besvikna ut ur biosalongen. 2-
SatyreX
2014-09-25
Ser om filmer som jag inte sett på flera, flera år. Nyss var det självklart Pearl Harbor. Som jag minns var den dålig och är det fortfarande. Just på grund av kärleksslisket m.m. som nästan tar över hela filmen. Det som gör filmen lite bra är just stridsscenerna som dom har fått till bra. Annars finns inte så mycket att säga..
Floop
2014-09-10
"On December 7, 1941, the Japanese staged a surprise attack on an American love triangle. A girl now has to choose between her love for two pilots, when it's not clear how she tells the difference between them."
AcidNero
2014-07-17
När jag var ung så älskade jag denna... Det gör jag inte längre. Men jag gillar fortfarande attacken mot Pearl Harbor, även om den inte på något sätt påverkar filmens handling egentligen.
LacombeLucien
2014-05-30
Fuck USA.
Visa äldre kommentarer »