Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
1.8
av 5

Pax


En flygmotor exploderar och planet störtar mot marken. Mycket tyder på att detta är slutet för alla ombord, men för några av dem är det en ny början. I luften mellan Stockholm och Oslo följer vi sju personer och ett hjärta på väg från en kropp till en annan. När den tunga maskinen faller ser de livet i ett annat ljus. Aldrig är livet så närvarande som när slutet närmar sig.


Originaltitel Pax
Regissör Annette Sjursen
Manus Annette Sjursen, Lars Saabye Christensen
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Samuel Fröler, Kristoffer Joner, Björn Granath, Pia Tjelta, Stina Ekblad, Kyrre Haugen Sydness, Ellen Dorrit Petersen, Ida Elise Broch, Tomas von Brömssen, Marika Lagercrantz, Andreas Wilson, Ane Dahl Torp, Olivia Nystedt, Anneke von der Lippe
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33
Filmnummer 88696

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-01-16
Björn Granath är ju som känt alltid bra, men filmen var inge vidare...
KyLLo
2018-07-12
Så dålig är den inte. Inte jättebillig heller, utan i 100 miljonersklassen. Nästan hela filmen utspelar sig på ett passagerarplan, vilket jag tycker är mysigt. Jag tycker om att det rör på sig och att kameran inte parkerar för länge, vilket ger liv och inlevelse. Vet man inget om filmen är det svårt att förutspå vad som ska hända. Det är ett drama, men det bör tilläggas att man får spänning också. Det sistnämnda är ingen nackdel, tvärtom. Jag gillar tanken och budskapet, även om det känns som allt inte når fram. Många kända svenska skådespelare. Tomas von Brömssen spelade en något annorlunda rollperson än man är van att se honom göra, för att inte tala om Marika Lagercrantz. Samuel Fröler hade jag svårast för. Så hade han som så ofta en dryg och flörtig roll med (för) mycket speltid. En del rollpersoner i filmen är starka, som elvaåringen och hennes stolsgranne. Medan många andra upplevdes som för alldagliga och spretiga för att göra intryck. Filmen hade kunnat bli riktigt bra med några förändringar, men nu stannar betyget vid en stark tvåa. Ångrar dock inte att jag såg den.
Christofer
2013-04-28
Krystat och pretentiöst utan udd eller känsla. Sammanträffanden i kubik som tillintetgjorde den lilla trovärdighet som fanns där i botten.
cristian81
2011-09-03
Detta var frukstansvärt. En tillsynes spännande flyplanshistoria faller platt. Det doftade 80tals såpor med usel skådespeleri och färglösa karaktärer. Jag klarade inte ens av att följa med i de korta 75min som filmen faktiskt bara var. Sämre betyg är nog svårt att ge än så
jp
2011-09-01
Många kända ansikten. Svag trea dock.