PatLabor: The Mobile Police
Tokyo 1999: Polisen har fått ett nytt vapen; avancerade robotar kallade Labors. Ett mystiskt självmord inträffar, och polisen försöker reda ut sambandet mellan det, polisens senaste Labor-modell och en stridsvagnsprototyp som gått bärsärk, samtidigt som en våg av oförklarbara Labors drabbar staden. Tecknen tyder på att ett virus håller på att drabba stadens alla tusentals Labors...
Originaltitel | Kidô keisatsu patorebâ: The Movie |
Regissör | Mamoru Oshii |
Manus | Kazunori Itô, Masami Yûki |
Genre | Thriller, Science Fiction, Mysterium, Kriminalare, Anime, Animerad, Drama, Action, 90-tal |
Skådespelare | Shigeru Chiba (röst) |
Känslan av gammal anime är verkligen närvarande i den här filmen. Syns bara att karaktärerna är enkelt animerade och med ungefär lika mycket mänsklighet som en målad planka. Men den har sina stunder.
Den här filmen har tidens tand inte varit nådig mot, storyn är ganska bra. Animeringen är däremot inte något att hänga i julgranen, inte heller röstskådespeleriet.
För mycket dialog och genomgående ganska seg. Men den lyfter riktigt mycket mot slutet. Värd en svag trea, iallfall.
Denna har nostalgiskt värde för mig, det var en av de första anime jag såg. Visst har den en del brister, som att den är väldigt "pratig" (del 2 är ännu värre på den biten) och lite långsam, men både storyn och animationen tycker jag är bra. Sen är jag ett fan av Kenji Kawais musik, visserligen inte hans bästa soundtrack, men det har den där speciella härliga anime-känslan.
nä, trodde faktiskt på något mycket bättre :(, men nu blev det en svag 3a bara för att det är gammal go anime
Första halvan mer talbok än film. Inte ens ett par rejäla glas portvin under resans gång fick den att lyfta.
Hmm, jag har inte sett den här men är inte den där stora roboten med i "Appleseed"? =)
blää. sunk. trist och gammal. känns lite som ett gameboyspel med ganska mycket handling.
"Tidig" Mamoru Oshii-film.
Har inte sett serien, och det var ett tag sedan jag såg den, men vad jag minns, tyckte jag om.
Intressant story och trevliga karaktärer, men saknar det där lilla extra som ger ett högre betyg.