Patlabor 2
En japansk polisstyrka blir intrasslat i en politisk kamp mellan civilstyret och militären efter ett terroristdåd. De måste oskadliggöra terroristerna innan militären inför undantagstillstånd.
Originaltitel | Kidô keisatsu patorebâ: The Movie 2 |
Regissör | Mamoru Oshii |
Manus | Kazunori Itô |
Genre | Thriller, Animerad, Science Fiction, Drama, Mysterium, Anime, 90-tal |
Skådespelare | Mina Tominaga (röst), Michihiro Ikemizu (röst), Issei Futamata (röst), Daisuke Gôri (röst), Shigeru Chiba (röst), Toshio Furukawa (röst) |
Antagligen den bästa av Patlabor-filmerna. Politiskt spel, lugnt tempo. Känns genomtänkt.
Bättre än ettan. Lika pratig och med till och med mindre mecha-action men med mycket bättre story och poänger.
Oshiis melankoliska lugn och filosofiska spörsmål invirade i en tät politisk thriller som också är snygg som få.
skönt politiskt spel och äntligen en anime som vågar vara långsam och tankfull.
bara för att den är så snygg så får den en 3a, annars en alldeles för långsam typ av film för mig när man bara hör 2 röster t.ex.
Ord, ord, ord. Påminner inte så lite om radioteater. Dålig sådan.
Snyggare än den första filmen, men har aldrig lika bra action. Som sagt pratig. Jag fann det dilemmat som varken eller.
Det händer inte så jättemycket men en del små intressanta kommentarer lyfte. Svag trea.
Vacker animerad och trevligt soundtrack, men det känns som största delen av filmen bara är ett enda långt politiskt pratande fram till slutet där det blir lite action. Förmodar att det är ok film om man gillar/orkar lyssna på prat en hel film igenom.
Klart bättre på japanska. Den engelska dubbningen tokslaktar storyn.
Tänkvärd, hyggligt spännande och kriminellt snygg.