Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Patch Adams


Baserad på den verkliga historien om Patch Adams som med bergfast tro på vad han gjorde försökte bota patienter med hjälp av humor och skratt. Den medicinska och vetenskapliga världen uppskattar inte hans metoder att bota sjuka. Men patienterna och de andra på sjukhuset uppskattar det jobb han utför just för att de är oförmögna att klara det själva.


Originaltitel Patch Adams
Regissör Tom Shadyac
Manus Steve Oedekerk
Genre Drama, Komedi, 90-tal, Biografi
Skådespelare Robin Williams, Philip Seymour Hoffman, Monica Potter, Josef Sommer, Daniel London, Bob Gunton, Irma P Hall, Frances Lee McCain, Harold Gould, Michael Jeter, Peter Coyote, Harve Presnell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2804
Filmnummer 6323

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2022-01-16
En medelmåtta till film, inte speciellt gripande och den blir lätt överdriven, så att det inte alls bli roligt. Robin Williams gör bara sin roll...
Stygga-Vargen
2016-10-23
En väldigt bra, gripande och stundvis även väldigt rolig film där Robin Williams gör en av sina bästa roller.
Xtro
2015-06-27
Den enda som gör någonting rätt i den här filmen är Philip Seymour Hoffman. Sällan har undertecknad skådat ett så Hollywood-jolmigt pekoral. En del vändningar är så osannolika och uppenbart uttänkta för att vidröra naiva hjärtan att de är kväljande. Tur då att Awakenings med Robin Williams i samma roll finns och är som Patch Adams fast bra och känslosam utan sirap i galoscherna.
AlbinWesley
2014-12-14
Hmmmm, förbaskat sliskigt alltså. Bra, är egentligen att ta i. Men man blir väl lite varm när både Robin Williams och Philip Seymour Hoffman medverkar, efter vad som hänt dem båda i år. Det påverkar mitt intryck av filmen.
Krille80
2014-11-15
Min första tanke när jag såg den första gången var att detta är säkert bara larvigt. Jag blev dock överraskad för denna film får en verkligen att tänka och komma in i berättelsen rent känslomässigt. Delvis rolig, delvis sorglig. Det är den balansgången mellan glädjen och sorgen som får en att känna att detta är verkligen en film om livet.
HerrNenne
2014-08-18
I grunden en bra historia och den funkar att se på, men de tokroliga grejorna drar ner betyget då det inte känns varken är realistiskt eller underhållande.
Taliah
2014-08-12
Fint när gänget kom in å satte på sig lösnäsorna ändå. Annars lite för mycket klappscener för min smak.
Gigi1943
2013-07-04
Oj, vad jag håller med "filmgumman"! Det här var en av de värsta skitfilmer jag sett och den blev inte roligare för att den är baserad på en true story, suck. Och när den inleds på ett sinnessjukhus så höll jag på att krevera (jag HATAR Gökboet, sorry alla som hyllar den!). Det var en väninna som lånade mig filmen med orden "den här bara måste du se" men det värsta är att hon ville ha mina kommentarer också och det var inte så lätt när man inte vill såra sina vännee!
anelah
2013-06-24
tycker väl inte att den är så bra längre men den fick mig att drömma om att bli läkare som barn!
filmgumman
2013-04-06
Jag hade aldrig stått ut att se denna film om jag inte hade haft ett så starkt behov av att slå ihjäl tid på en aptråkig färja. Hade gärna gått på en föreläsning om Patch Adams men vad är det här? Jag har aldrig delat Hollywoods vurm för sådana här based-on-a-true-story-filmer, där historierna är förvanskade och banaliserade till oigenkännlighet. Vad är det för fel med dokumentärer egentligen? Måste historien förpackas i mashmallowdräkt för att kunna berättas?
Visa äldre kommentarer »