Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Passengers


Resan för två passagerare ombord på ett rymdskepp, som transporterar dem till ett nytt liv på en annan planet, tar en livsfarlig vändning när deras stasiskapslar av någon mystisk anledning väcker dem 90 år innan de når sin destination. Medan Jim och Aurora försöker lösa mysteriet bakom det tekniska felet, börjar de bli förälskade i varandra, utan att kunna motstå attraktionen som finns mellan dem. Samtidigt hotas deras liv av att skeppet håller på att haverera och av sanningen bakom deras för tidiga uppvaknande


Originaltitel Passengers
Regissör Morten Tyldum
Manus Jon Spaihts
Genre Drama, Romantik, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Chris Pratt, Jennifer Lawrence, Laurence Fishburne, Michael Sheen, Andy Garcia, Julee Cerda, Aurora Perrineau, Vince Foster, Kara Flowers, Conor Brophy, Emma Clarke (röst), Fred Melamed (röst), Chris Edgerly (röst), Matt Corboy (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1844
Filmnummer 121159

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Björkman
2023-09-11
Mysig historia och vacker film visuellt. Nivån är jämn på både humor och drama. Och som kommentaren före min är inne på får man flera gånger om reflektera över vad man själv skulle gjort i liknande situationer. Jag är svag för öde-ö-scenarion överlag.
Merwinna
2023-04-29
Fin film, både som science fiction och relationsdrama betraktat. Mycket påkostat, många små utsökta och roliga detaljer, fantastiska specialeffekter, mycket att upptäcka, visuellt väldigt vackert. Spännande och intressant, aningen fånigt bitvis. En sådan historia som får en att tänka: "vad skulle jag ha gjort..?", "tänk om jag skulle ha blivit fast på ett rymdskepp med X, alternativt Y - bara han och jag...".
JD
2022-10-20
Som så ofta i sf-genren förlorar sig det som börjar med hyfsat intressanta premisser snart in i en tioårings mentala universum. Det hindrar inte att filmen har visst intresse som studieobjekt. På ett plan handlar den om alla straighta mäns relation till Jennifer Lawrence. Begär, rädsla (hon är ju så kraftfull) skuldkänslor (hon genomskådar en varje sekund). Filmen formar sig till en bearbetning av detta känslotrassel, i form av en tioårings hjältesaga.
BarryHero
2022-07-28
Faktiskt inte helt dum, men i slutändan känns det ändå som att de hade kunnat göra så mycket mer med konceptet. Det finns massvis med härlig sci-fi-potential här som inte uppfylls. Romantiken för för stort fokus men rymdskeppet är häftigt konstruerat och det är kul att upptäcka vad som finns på det.
Nathalena
2022-07-26
Inte värt mer än en tvåa.
mammene
2022-05-25
Riktigt bra Sci-Fi drama, där inriktningen mest ligger på karaktärerna och deras agerande, allrahelst då Chris Pratts, som kan vridas och vändas på, just det var en modig vändning. Personligen tycker jag att man skulle fortsatt i den riktningen, då hade det blivit riktigt intressant, nu smektes det medhårs på slutet. Annars var hela uppbyggnaden bra för det gavs tid att förstå vad Chris gick igenom, listigt att slänga in en bartender så han fick sätta ord på sina funderingar. Kan ju tycka att han hade det rätt bra där, kanske skulle det bli tråkigt i längden. Är inte så jätteförtjust i actionscener men här förstår jag att det behövdes för att få en vändning och det var just där jag tycker att man skulle tagit en annan väg, men i det stora hela gillade jag detta så trean är stabil.
Andreas_
2021-01-31
väldigt bra sci-fi drama faktiskt, jag hade inga större förväntningar men blev glatt överraskad, två bra skådespelare i Chris Pratt och Jennifer Lawrence som även har en bra kemi mellan varandra så att det hela blir trovärdigt, Michael Sheen och Laurence Fishburne är bra i små biroller likaså. Storyn är rätt simpel egentligen så detta är ett karaktärsdrivet drama i rymden med snygga effekter av den för mig rätt okände norske regissören Morten Tyldum som fått göra lite hollywood produkter nu. Som sagt, detta är ett drama som endast blir bra om man kan tänka sig in i huvudpersonernas känslor och tänk, vad skulle man själv ha gjort i samma situation osv och det blir ganska tungt i slutändan och även ganska spännande, jag gillade filmen förutom slutet som jag var rätt besviken på, där blev det ett Hollywood slut, alltså ett "vi spelar på säkra kort och vågar inte sticka ut hakan utanför boxen och ta några risker" slut...vilket drog ner betyget till en svag 4:a från en stark 4:a som det kunde ha varit, men ändå väldigt bra och klart sevärd, speciellt om man är en sci-fi nörd eller en stort fan av någon av dessa skådespelare, för dom gör det riktigt bra här.
KyLLo
2021-01-23
Gillade verkligen inledningen. Med dagens teknik och svart humor går det att bygga upp så mycket mer än i Alien. Det här är dock ingen skräckfilm, utan jag fick snarare lite The Terminal-vibbar. Att hamna i situationer som egentligen inte ska vara möjliga att hamna i och känslan av att vara ensam bland människor. Men med tiden blev den mer förutsägbar, inspirationslös och överdriven. Huvudpersonerna visade sig också vara könsstereotyper.
Murvel48
2020-12-27
Bra film men liiite synd att den utvecklades till ett Hollywood-typisk sekunddrama.
RustyFilm
2020-09-20
Science fictionfilmer om rymdskepp är inte min grej och jag kollar väldigt sällan den genren. Rymdäventyret blandas med något som ligger ganska nära romantisk komedi. Tyvärr, faller romansdelen platt på grund av sin hämmade hollywoodstil. Bättre är de tekniska specialeffekterna. Vår favorit är den med Aurora (Jennifer Lawrence) i poolen när tyngdlösheten slår till. Intrigen i sin helhet är för mig överraskande intressant och om jag får gissa rymmer den mer av känslosamhet än vad som är brukligt i genren.
Visa äldre kommentarer »