Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Paris - öppen stad


Anne går på en fest hos sin bror och får där höra att Juan, en spansk aktivist, har dött. Brodern berättar att detsamma kanske händer Gerard snart. Anne börjar jobba hos Gerard för att rädda honom och jagar sanningen efter hur Juan egentligen dog.


Originaltitel Paris nous appartient
Alternativ titel Paris Belongs To Us, Paris Is Ours
Regissör Jacques Rivette
Manus Jacques Rivette, Jean Gruault
Genre Mysterium, 60-tal
Skådespelare Betty Schneider, Giani Esposito, Françoise Prévost, Daniel Crohem, François Maistre, Paul Bisciglia, Jean-Claude Brialy, Jean-Pierre Delage
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 145
Filmnummer 8194

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2022-08-18
Mystik eller förvirring eller både och? En vindlande färd fram o tillbaka i Paris, men slutresultatet är lätt krampaktigt och torrt. Betyg blir med nöd o näppe en 3;a
andmoreagain
2016-04-17
Jag gillade stämningen såklart; mystisk, seg och de parisiska miljöerna är ju charmerande. Betty Schneider, som har huvudrollen, hänförde mig i sin blyga approach. Nya vågen-elementen som konstiga klipp och konstigt val av musik kändes mer som en produkt av sin tid än att det var något som verkligen höjde filmen. Det här är ingen Blow Up och den har i sin konspiratoriska gåta ingen spänning men är ändå rätt sevärd.
myslas
2016-03-15
Min första bekantskap med Rivette och mitt bestående intryck av den här filmen är att den är seg. Annars är upplägget intressant men det blir inte mystiskt och spännande nog när allt tar sådan tid.
apmannen
2016-02-02
Rivette-bunkern. Märkligt hur precis allt finns där redan från början. Första scenen med huspanoreringen signalerar Balzac, mysteriet/konspirationen, teatern, det märkligt öde Paris. Ett värdigt förarbete till Duelle? Och Pericles är ju så klart en härligt snygg blinkning och ingång.
origC-J
2015-09-08
Uppdaterat omdöme efter omtitt: kände efter cirka 1.45 att jag sett filmen förut. Att jag inte var säker förrän efteråt säger mycket om filmen. Finns intressanta inslag, men som helhet är det alldeles för långsamt och snårigt. Kul dock att de super på portvin. Borde testa det...
Tonti
2015-08-25
Härligt mystisk men fungerar i likhet med andra filmer av Rivette bäst när den är som mest lekfull. De mer dramatiska scenerna funkar sämre och slutet blir lite träigt. Men jättefina scener vid teatern och alla besöken i jakten efter den döde juan.
Shaun
2010-08-22
En film om förvisso paranoida konspirationer, men samtidigt om konspiratörer som ständigt konfronteras med sina existerande historiska upplevelser. Dessa påhittade konspirationerna är resultat av faktiskt existerande "konspirationer". Mystiskt och oförståeligt, den håller inte riktigt, men inte heller dålig. Var dock inte riktig koncentrerad när jag såg den. Lyckas inte heller bli lika intim och berörande som andra liknande "okonventionellt berättande" filmer.
origC-J
2010-08-22
Skön mysterie-känsla genom större delen av filmen, kombinerat med intressanta grepp i linje med samtida franska regissörer. Men berättelsen håller inte riktigt genom den väl tilltagna speltiden och upplösningen är svag.
goeran
2010-08-21
En rätt roande film om paranoida konspirationer; medan man ser filmen tänker man aldrig på vad klockan är. De fina miljöbilderna från Paris är ett extra plus.
Razzel
2010-08-21
Snygg men ointressant och alldeles för lång.
Visa äldre kommentarer »