Panik på nattexpressen

En detektiv undersöker ett tips om att Abraham Lincoln ska mördas under en tågresa 1861.

Originaltitel The Tall Target
Alternativ titel Man on the train
Regissör Anthony Mann
Manus Art Cohn, Daniel Mainwaring
Genre Äventyr, Kriminalare, Drama, Thriller, 50-tal
Skådespelare Dick Powell, Paula Raymond, Adolphe Menjou, Marshall Thompson, Ruby Dee, Richard Rober, Will Geer, Leif Erickson, Florence Bates

KimEkberg
2018-10-02
fenomenalt gedigen.
Tonti
2018-09-15
Fräsig tågfilm!
Jake2
2012-01-15
Välgjord och spännande thriller som utspelas ombord på ett tåg. Dick Powell är bra i huvudrollen och filmen är som vanligt skickligt regisserad av Anthony Mann. Helt utan musik och med snygg film noir känsla i fotot.
Bomkia
2008-03-05
Helt ok thrillerdrama som påvisar ett gediget hantverk och med en ganska bra Dick Powell i huvudrollen. 3a.
Albion
2007-04-27
Denna film såg jag utan svensk text och med ett dåligt ljud. Behållningen blev något färgad av detta faktum förstås men den är väl rätt så ok i alla fall. Betyget blir nog en svag 3;a, dvs 3-
Czechflash
2007-03-16
Regissören Anthony Mann gjorde ett par klassiska film-noirs och västerns. Denna kanske inte hamnar i toppen eller bland de mer minnesvärda, men har ändå ett bra tempo då den nästan helt utspelar sig på ett tåg. Helt ok.