Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Panic Room


Meg Altman flyttar in med sin dotter Sarah i en gigantisk lägenhet i New York. Men det är något som inte stämmer. Meg upptäcker snabbt att lägenheten har ett hemligt rum. Ett så kallat "panikrum", designat att hålla inkräktare ute. Byggt i stål och cement, med kameror som övervakar varje vrå i huset, säkra telefonlinjer och eget ventilationssystem är det en hypermodern bunker. De känner sig säkra i sin "fästning" tills en kväll. Tre inkräktare tar sig in i huset. Meg och Sarah hinner precis in i panikrummet. Men detta är inga vanliga inbrottstjuvar...


Originaltitel Panic Room
Regissör David Fincher
Manus David Koepp
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jodie Foster, Forest Whitaker, Jared Leto, Kristen Stewart, Paul Schulze, Dwight Yoakam, Ian Buchanan, Ann Magnuson, Patrick Bauchau, Andrew Kevin Walker, Mel Rodriguez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 12847
Filmnummer 4322

Recensioner

Skapad 2019-11-03 av steffoo
Kan en våning på 380 kvadrat fördelade på fyra våningsplan i de eleganta kvarteren på Manhattan vara något för en ensamstående kvinna och hennes unga dotter? Nyskilda Meg Altman (Jodie Foster...   Läs mer »

Kommentarer


OffTheGround
2022-03-13
Bra grundidé och ganska bra tidsfördriv. Så klart en del hål och klavertramp som stör.
Rai
2019-01-27
Så dålig är inte den här filmen, finns värre...
karlmats
2018-03-13
Bra premiss, jag gillar filmer som utspelar sig på begränsad yta och här finns det ändå en del att jobba med. Tyvärr är det flera scener där karaktärerna bara beter sig alltför ologiskt för att man ska köpa in på det här fullt ut, när manuset fuskar så för att skapa spänning blir jag lite anti. Jodie Foster är ok, Whitaker är ok, Leto är ok, Kristen Stewart gör en av sina första roller och är ok. Bara det faktum att mamma och dotter flyttar in i ett gigantiskt trevåningsslott med sex öppna eldplatser på Upper West Side i New York gör direkt att man inte riktigt kan ta sig ur det faktum att det är just en film vi befinner oss i, det är lite för tillrättalagt. Trots att Fincher, som ändå är en av mina favoritregissörer, är ganska bra på att skapa spänning här så blir det inte mer än ok i slutändan. Det känns som en stark 2a.
myslas
2017-08-10
En av Finchers sämre filmer. Den är förvisso rätt spännande men jag stör mig genom hela filmen på att nästan alla agerar fullständigt idiotiskt.
Stygga-Vargen
2016-10-27
Bra och spännande film med bra skådespelare.
stgurgel
2016-10-22
Mest fånig, men lite spännande. Och Fincher har fått till den ganska snygg åtminstonde
idaho1981
2016-04-17
Positivt överraskad att de kunde hålla igång spänningen så länge. Sen är det inte så många överraskningar. Men ok manus och foto. Att det sedan är Jodie Foster i huvudrollen gör väldigt mycket, hon är grym som vanligt.

2015-12-28
En av hans svakere filmer men aldri dårlig.
Roswall
2015-04-19
Jag vet inte hur korrekt tänkte det är, men jag tänker, ganska typsikt 90-tals thriller; skurkarna, Jodie Foster och den spännande (?) tanken med ett panikrum.
Mysticum
2015-01-04
Det här är riktigt uselt, snudd på 1:a. Och då gillar jag ändå Finchers filmer i övrigt. Men det här är ett riktigt stort undantag. Maken till orealistiska karaktärer och tunn handling. Fick verkligen plåga mig igenom sista halvan.
Visa äldre kommentarer »