Pale Rider

En främling utan namn och utan något förflutet rider in i LaHood. Främlingens ankomst sammanfaller med en ung flickas bön om ett mirakel som ska stoppa det slumpvisa våldet i staden. Hon citerar tyst ur Uppenbarelseboken: "Då fick jag se en blekgul häst; och mannen som satt på den, hans namn var döden och dödsriket följde med honom."

Originaltitel Pale Rider
Regissör Clint Eastwood
Manus Michael Butler, Dennis Shryack
Genre Action, Western, 80-tal
Skådespelare Clint Eastwood, Michael Moriarty, Sydney Penny, Carrie Snodgress, Chris Penn, Richard Kiel, Richard Dysart, John Russell, Doug McGrath

Skapad 2019-11-09 av Stomberg
Westernfilmen har alltid varit en plats för det amerikanska folket att återvända till när allt omkring dem inte riktigt fungerar som det ska, tider då stora problem från olika håll hotar välf...   Läs mer »

djonipony
2023-05-02
By för länge sedan trakasseras av drägg och en "riddare" kommer till undsättning är knappast nytt, men det görs habilt. Klara likheter med High plains drifter, men aaaaningen bättre. Kul med en ung Chris Penn och en Jaws som gör "en Moonraker". En del onaturligt skådespeleri, men Clintan gör det såklart bra.
Andreas_
2021-11-12
Klassisk 80tals western av och med självaste legenden Clint Eastwood och även om han inte var någon mästerlig regissör på 80 talet som idag, så är detta en riktigt stabil western som han fått till och som vanligt är han alltid bra framför kameran. Filmen håller bra än, trots alla sina år på nacken och har faktiskt åldrats väl, kanske endast är effekterna på ljud och bild som inte håller riktigt så bra idag, annars är det spännande och välspelat och lite mystiskt filmen igenom, så om man gillar westerns och framförallt Clint Eastwood så ska man inte missa denna, en av hans bättre westernfilmer helt klart, gillade den mer när den kom ut på 80talet och gav den då högre betyg än idag men betyget blir ändå en riktigt stark 3:a
ItalyErik
2021-07-28
Stabil västernfilm. Man får vad man förväntar sig.
Commandante
2021-02-21
I mångt och mycket en western enligt formulär 1A. Det mesta är habilt eller t o m rätt bra, men många karaktärer beter sig väldigt märkligt, vilket drar ner betyget.
andmoreagain
2020-12-25
Skulle den här ha gjorts 1965 skulle jag förmodligen satt en fyra. Nu är den gjord 20 år senare och är då pga det inte lika kvalitetssäkrad. Den är lite löjlig, fånig men går att kolla utan att man blir alltför uttråkad. Det sämsta är att Clintan försöker uppenbara sig som ett religiöst väsen…superlöjligt!
2016-10-21
Clintan gör väldigt bra ifrån sig och storyn och musiken är det väl inget större fel på. Dock är tempot lite väl lågt och det förstör en del. Svag 4:a.
Ghostface
2016-10-03
Tråkigt berättad western utan inspiration. Snarare ett hopkok utav flera filmer och sen skala bort karisma och humor. Visst är Clint Eastwoods ensamvarg en ikon och det finns inget som direkt är dåligt i filmen utan snarare en ända axelryckning.
gjoob
2016-10-02
Ganska händelsefattig, men det makliga tempot bidrar till en mysig västernkänsla. Det är dock Clintan som bär upp den här filmen, sicken pondus!
Muhammed
2016-08-19
Clintan är bäst.
Totenkopf
2016-08-17
Som de flesta Clintan-filmer så blir man sittande när man väl börjar titta för typ 10:e gången.