OXV: The Manual
Filmen utspelar sig i något av en parallell värld där tur och otur är bestämt från födseln. Marie-Curie Fortune är en av de som fötts med mycket tur, hon har en hög frekvens, vilket i denna värld också innebär att hon har svårt med känslor. Hon känner varken glädje eller sorg. Isaac-Newton Midgley känner däremot desto mer och har desto mer otur, en låg frekvens. När dessa två personer med helt olika frekvens möts uppstår olycka, inte bara för dem själva, utan också för deras omgivning.

Originaltitel | OXV: The Manual |
Alternativ titel | Frequencies |
Regissör | Darren Paul Fisher |
Manus | Darren Paul Fisher |
Genre | Science Fiction, Romantik, Mysterium, 2010-tal |
Skådespelare | Eleanor Wyld, Daniel Fraser, Emma Powell, Owen Pugh, David Broughton-Davies, David Barnaby, Lily Laight, Carolyn Tomkinson |
"Hello" :) Som en film för Disney Channel. Sminket har i alla fall ansträngt sig för att alla ska se fläckfria ut.
Riktigt bra även om den kanske hade tjänat på liiite högre budget och varit något mer genomarbetad. Intressant koncept på flera sätt och det finns flera olika sätt att tänka kring och tolka sakerna som tas upp. Jag gillar verkligen hur karaktärerna känns trovärdiga och äkta och jag blir så glad att det inte är så dumma, krystade "men snälla, låt mig bara få förklara"-situationer utan dom faktiskt pratar med och respekterar varandra och beter sig som vuxna mogna människor. Slutet gör mig lite kluven men överlag gillar jag det, jag hade bara velat ha lite mer känslor där. Mycket bra och lite egen film, stark trea. Den känns lite klockren nog för en fyra någonstans, men mycket bra.
En väldigt, väldigt stark trea - men ändock en trea. Smart idé och originell på flera sätt. Men vissa saker höll inte riktigt och slutet var lite väl skumt och långt borta, så en trea får det nog bli ändå. Något säger mig att att jag kommer se om den om något år och då känna annorlunda angående allt. Bra film.
Trevlig film, även om den inte ger ifrån sig särskilt mycket. Slutade väl lite konstigt men det får man förvänta sig! Mycket stark trea.
En ganska häftig lågbudget sci-fi som faktiskt var över förväntan. Visst, några delar kan ha varit övertydliga, men samtidigt var filmen som helhet intressant och originell. Gillade berättarstilen! Sevärd film.
Några enstaka delar höjer filmen över att vara enbart dåligt flum.
Förvirrande men kul och helt klart originell.
BRA film ser man inte ofta. Det var oväntat, kul och inte direkt spännande men underhållande :) Yey!
En egensinnig liten film med intressanta teman och många roliga och originella idéer. Det är inte helt lätt att hänga med i alla detaljer längs vägen, och kanske tjänar filmen därför på att ses fler gånger, men historien i sig är ändå inte så svår att följa. Efteråt infinner sig dock en känsla av att det mesta kanske bara var mumbo jumbo,och att filmen inte direkt hade så mycket att säga, men resan var fortfarande så pass kul att det inte gör nånting. Man kan nog säga att det här är en kärlekshistoria i intellektuell förklädnad, och det är trots allt en beskrivning som hade lockat mig på förhand
Vacker, intressant och välgjord. Ska bli kul att följa Fisher och se vad mer han kan hitta på.